Torstai 1. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Teemu, Nikodemus, Rabbe

Jyväskylän helluntaiseurakunnan tiimi täydentyy elokuussa avoimen hakuprosessin jälkeen - Heidi Laamanen uusi lapsi- ja perhepastori

Vastavalittu pastori Heidi Laamanen iloitsee, että Jyväskylän helluntaiseurakunnassa halutaan panostaa lasten ja perheiden hyvinvointiin. (Taneli Laamanen).
Vastavalittu pastori Heidi Laamanen iloitsee, että Jyväskylän helluntaiseurakunnassa halutaan panostaa lasten ja perheiden hyvinvointiin. (Taneli Laamanen).

Veera Hug 

(10.5.2023) Jyväskylän helluntaiseurakunnan lapsityössä monipuolisesti vuosia vapaaehtoisena palvellut Heidi Laamanen valittiin uudeksi lapsi- ja perhepastoriksi aiemman lapsityön pastorin siirryttyä muihin tehtäviin. Työt hän aloittaa elokuun alussa. Tähän asti Laamanen on työskennellyt opettajana kristillisessä koulussa.  

– Tammikuisessa jumalanpalveluksessa rukoiltiin hakuprosessin puolesta, ja tunsin tuolloin yllättäen varovaisen kutsun tehtävään, kertoo Laamanen.  

Pian myös Heidin mies Taneli Laamanen pohti, tulisiko vaimon hakea paikkaa. Kun johtava pastori Esa Hyvönen soitti Heidille muusta asiasta, Laamanen kertoi varovasti pohdinnoistaan. 

Heidiä innostaa sekä lapsi- että perhetyö, jotka yhdistyvät uudessa tehtävässä. Miehensä kanssa hän on tehnyt avioliittotyötä jo lähes 15 vuoden ajan. Jo lapsena kutsua Jumalan valtakunnan työhön kantanut Heidi kokee palvelleensa Jumalaa tähänkin asti ja tuntee nyt johdattuneensa uuteen.  

 

Vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma kertoo, että seurakunnassa on jo pitkään laitettu kaikki työpaikat auki avoimeen hakuun. Se tarkoittaa, että seurakunnan sisältäkin voi hakea niihin.  

– Emme halua kalastella työntekijöitä, vaan kerromme, mitä tarvitsemme, ja halukkaat saavat ilmoittautua ja jättää hakemuksensa, Kuisma kuvaa. Prosessit on pidetty luottamuksellisina, haastattelut pidetään neutraaleissa paikoissa, eivätkä hakijoiden nimet vuoda eteenpäin. 

 

Prosessiin ovat olleet tyytyväisiä sekä työnantaja että hakijat. Usein myös ne, ketkä eivät ole tulleet valituiksi, ovat kokeneet prosessin hyvänä ja kutsumuspohdintaa tukevana. 

– Ennen julkaisua haastattelun jälkeen tehdään mahdollisimman hyvät taustaselvittelyt, ettei tulisi yllätyksiä. Haluamme antaa mahdollisimman valmiin esityksen seurakunnalle, Kuisma kuvaa.  

– Emme seurakunnassa äänestytä eri kandidaattien välillä, vaan prosessit viedään valmiiksi rekrytointitiimillä, jossa on vanhimmiston jäseniä ja asiantuntijoita. Vastuu päätöksestä on vanhimmistolla, joka tekee lopullisen päätöksen seurakunnan rukous- ja mietintäajan jälkeen, toteaa Kuisma.  

– Tällöin voi antaa myös palautetta. Mikäli käy ilmi oikea este, päätös vedetään pois. UUTISET