Juutalais- ja muslimiviha lisääntynyt Lontoossa

Britannian poliisin tilastojen mukaan vihanilmaukset juutalaisia ja muslimeja kohtaan lisääntyivät selvästi vuonna 2015. The Washington Postin mukaan erilaisia väkivalta- ja häirintätapauksia näitä kansanryhmiä vastaan oli Lontoossa yli 60 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Poliisi hoiti marraskuun 2014 ja 2015 välillä yli 480 työtehtävää, joiden syynä oli juutalaisiin kohdistunut viha. Muslimivastaisia välikohtauksia kirjattiin yli 800.

Muslimeihin kohdistunut väkivalta ja häirintä lisääntyivät selvästi Pariisin marraskuisten terroriiskujen jälkeen. Viikkoa ennen iskuja Lontoossa oli 24 muslimivastaista välikohtausta, ja kahden viikon päästä niiden viikoittainen määrä oli jo 76.

Poliisin mukaan kasvaneet luvut paitsi kertovat levottomasta maailmantilanteesta voivat johtua myös siitä, että muslimit ja juutalaiset ovat aiempaa halukkaampia raportoimaan kokemistaan viharikoksista poliisille. Molempien yhteisöjen piirissä ihmisiä on myös kehotettu tekemään näin.

Isossa-Britanniassa elää 280 000 juutalaista ja arviolta 2,7 miljoonaa muslimia.


RV


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja