Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Juhannuskonferenssissa koetaan uudenlainen toivelaulutilaisuus sekä tukikonsertti

Petri Kososella on tänä vuonna pitkästä aikaa iso rooli Juhannukonferenssin musiikissa. Kuva vuoden 2015 tapahtumasta. (Jarkko Laamanen)
Petri Kososella on tänä vuonna pitkästä aikaa iso rooli Juhannukonferenssin musiikissa. Kuva vuoden 2015 tapahtumasta. (Jarkko Laamanen)

20.4.2021 | Anssi Tiittanen 

Tulevan kesän Juhannuskonferenssin musiikissa on sekä uusia avauksia että paluun tuntua.

 

Tutustu tapahtuman tähän asti julkaistuun ohjelmaan

 

1990–2000-luvuilla ylistysmusiikissa juuri Juhannuskonferenssissa vahvasti vaikuttanut Petri Kosonen on yhtyeineen mukana perjantain ja lauantain missiojuhlissa ja myös muissa tilaisuuksissa pitkin tapahtumaa. 

Romanien Elämä ja Valo -yhdistys viettää 60-vuotisjuhlavuottaan, ja tumman kansan musiikki on myös Juhannuskonferenssissa esillä. Radiojumalanpalveluksessa palvelevassa Henry Hedmanin johtamassa Riihimäen Kotikirkon kuorossa on vahva edustus pääväestöstä ja romaneista. Torstaisessa juhlakokouksessa laulaa romanien kuoro.

 

 

Iltaan ja alkuyöhön painottuvassa musiikkitarjonnassa on tänä vuonna paljon koettavaa. 

Juhannusaattoiltana Konffa-areenalla esiintyy nostalgiakeikalla Kimmo Virtanen All Stars -yhtyeensä kanssa. Virtanen on laulanut 1980-luvulta alkaen suosituissa yhtyeissä, kuten Heaven Up, Skylight ja Klinik, sekä viimeisimpänä Gospel Powerin reunion-kokoonpanossa. 

Juhannusyö huipentuu tukikonserttiin Juhlateltassa, jossa esiintyy Mikael Meklinin ja Roni Lempiäisen sekä taustayhtyeen muodostama Immanuel. Konsertilla kerätään tukea Juhannuskonferenssille ja valtakunnalliselle nuorisotyölle. 

Lauantaiyönä Konffa-areenalla kuullaan uusintana viime vuodelta Teemu Suomisen johtama, alkuperäiselle 1990-luvun toteutukselle uskollinen versio Missa Concordiaesta. 

Jo perinteisessä Keuruun kirkon iltakonsertissa esiintyy lauantai-iltana Mieskuoro Graniitti. 

 

Uudempaa ohjelmatyyppiä tapahtumassa edustaa perjantaina päivällä koettava Sydämeni laulu -tilaisuus. Konsertissa kuullaan Sari Essayahin, Joni Nelimarkan, Elli Meklinin, Jyrki Palmin ja Jodahe Saburen suosikkikappaleita Teemu Suomisen orkesterin johdolla. 

Juhannuskonferenssi päättyy sunnuntaina juhlatunnelmissa, kun Suomalainen messu toteutetaan Seinäjoen ja Jyväskylän yhdistetyn kuoron, Valkia-pelimannien ja solistien voimin. Kuoroa johtaa Markus Saarela, yhtyettä Lasse Heikkilä

 

Tukikonsertin lippuja voi ostaa ennakkohintaan .UUTISET