Torstai 20. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Into, Inga

Juhannuskonferenssin teema julki – kutsuu rohkeuteen

Konferenssijuliste viestii rohkeutta.
Konferenssijuliste viestii rohkeutta.

17.3.2024 | Veera Hug 

Tulevan kesän juhannuskonferenssin teema on ”Rohkea usko”. 

– Elämme maailmassa, joka helposti lannistaa uskon ja sammuttaa tulevaisuuden toivon. Ukrainassa ja Lähi-idässä käydään järkyttävää sotaa, geopoliittiset mannerlaatat hakevat uutta asemaa. Myös uhka ilmastonmuutoksesta voi pelottaa etenkin nuorempaa sukupolvea, listaa konferenssi-isäntä Marko Halttunen

Jeesus kuitenkin lupaa opetuslapsilleen rauhan (Joh. 16:33). 

Juhannuskonferenssin julisteeseen rohkeuden vertauskuvaksi on valikoitunut leijona. Se symboloi sekä Kristuksen voittoa pahuuden ja kuoleman yli että myös konferenssin sisältöä. 

Tämän kesän erityistilaisuuksina voidaan pitää muun muassa torstai-illan Elämä ja Valo -missiojuhlaa, jossa huomioidaan romanivähemmistön parissa työtä tehneen järjestön 60-vuotisjuhla. Vähemmistöryhminä olevat kuurot ja kehitysvammaiset saavat niin ikään huomiota osakseen perjantai-illan Hyvällä sydämellä -missiojuhlassa. Lapsille on tarjolla monia tilaisuuksia, joista ehkä odotetuin on sankarihahmo Mac BäckBonesin paluu lavalle. 

– Suomalaisia tv-katselijoita viihdyttänyt Elämäni biisi -ohjelma saa ikään kuin konferenssiversion perjantaisessa Sydämeni biisi -tapahtumassa, jossa eri alojen uskovat vaikuttajat kertovat oman tarinansa Teemu Suomisen johtaman huippuorkesterin säestyksellä, Halttunen kuvaa konferenssin ohjelmauutuutta. 

Virallinen päätösjuhla on sunnuntaina, jolloin kolmen eri seurakunnan (Tampere, Jyväskylä ja Seinäjoki) musiikkiväki yhdistää voimansa esittämään Lasse Heikkilän tekemän Suomalaisen messun. Sen sisään on rakennettu myös konferenssin ehtoollishetki. 

– Lämpimästi tervetuloa Juhannuskonferenssiin – rohkeasti! haastaa Marko Halttunen. 

 

Juhannuskonferenssi järjestetään Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella 20.–23.6.2024. Tarkempi ohjelma, mahdollisuus ilmoittautua talkoisiin ja lisätietoja osoitteesta juhannuskonferenssi.fi.UUTISET