Juhannuskonferenssi päätökseen - Kasvua edellisvuoteen kymmenisen prosenttia

Simon Kyreneläinen -musikaalikonserttia oli toteuttamassa kymmenien soittajien, laulajien ja tanssijoiden joukko. (Anssi Tiittanen)
Simon Kyreneläinen -musikaalikonserttia oli toteuttamassa kymmenien soittajien, laulajien ja tanssijoiden joukko. (Anssi Tiittanen)

IK-opisto tiedotus, Outi Lepistö, Anssi Tiittanen | 25.6.2023

Suomen helluntaiseurakuntien kesäjuhlaa, Juhannuskonferenssia, vietettiin Iso Kirja -kansanopiston alueella Keuruulla 22.-25.6. enimmäkseen poutaisessa ja lämpimässä säässä. Tapahtumaan osallistui yli 20 000 kävijää ja noin 1400 vapaaehtoistyöntekijää. Kasvua viimevuotiseen koronan jälkeiseen konferenssiin arvioidaan olleen kymmenisen prosenttia. Konferenssia seurattiin myös UskoTV:n ja Radio Gospelin välityksellä.

 

Juhannuskonferenssi täytti 30 vuotta Ison Kirjan noin 60 hehtaarin kokoisella leirintä- ja tapahtuma-alueella Keuruun Pohjoisjärven rannalla. Konferenssissa panostettiin erityisesti lapsiperheisiin niin ohjelmassa kuin eri toiminnoissa. Lasten suosittu puuhateltta monine aktiviteetteineen täytti 20 vuotta.

 

Päätöspäivä sunnuntain vetonaula oli Simon Kyreneläinen -musikaalikonsertti, joka toteutettiin tamperelaisvoimin. Orkesteria johti Juha Törmä, ohjaajana toimi Emmi Nieminen.

 

Simon Kyreneläinen löytyy Raamatun sivuilta kolmesta eri evankeliumista. Hän joutuu ohikulkiessaan pakotetuksi kantamaan Jeesuksen ristiä. Siksi sunnuntaina esitetty musikaali kantoi hänen nimeään.

 – Jos olet tullut etsimään rauhaa, olet tullut oikeaan paikkaan, Magdalan Maria toivotti esityksen aluksi.

Musikaalissa Simon myy uhrikyyhkysiä. Jeesus päästää hänenkin kyyhkynsä vapaaksi puhdistaessaan temppeliä.

Simonilla on aluksi omat epäilyksensä. Hän alkaa kuitenkin pohtia, piilottavatko ylipapit ja fariseukset sittenkin totuuden sisälle valheen?

Ylipapit näyttäytyivät itseensä ja valtaansa tyytyväisenä hyvä veli -joukkona. ” Totuus, laki ja puhdas oppi ovat kansakunnan selkäranka” he hoilottivat nauraen.

 

Musikaalia oli oivaltavasti tuotu kohti nykyaikaa. Tapahtumista raportoi toimittaja Toimi Taajamainen, jonka omiltakin kasvoilta kuvastui epäusko ja kauhu väkijoukon vaatiessa ristiinnaulitsemista.

Kun Jeesuksen kuolema lähestyi, tunnelma alkoi tiivistyä dramaattisen musiikin ja tanssin keinoin. Sanoja ei tarvittukaan, kun kuolemantuomion karmea todellisuus paljastui.

Musikaali huipentui kuitenkin ylösnousemuksen svengaavaan riemuun, johon voimakkaasti mukana elävä yleisö yhtyi taputtaen. Loppuhuipennus sai kuulijat osoittamaan suosiota seisaaltaan.

Musikaalin säveltäjä Lasse Heikkilä on isojen musiikkiprojektien mies, jolle sävellystyö on Jumalalta lahjaksi saatu väline ja väylä evankeliumille.

 

Tapahtuma ja sunnuntai sai päätöksensä ehtoollisjuhlan myötä. Helsingin Saalem-seurakunnan johtava pastori Stefan Sigfrids antoi yleisölle tehtävän.

– Mieti, kuka on rohkaissut sinua elämässäsi paljon. Lähetä hänelle esimerkiksi tekstiviesti tämän tilaisuuden jälkeen, ja anna hänen tietää, että se mitä hän on tehnyt on merkinnyt sinulle jotakin.

– Kaipuuni on, että seurakunnat olisivat paikkoja, joita leimaisi rohkaisu, mahdollisuusajattelu ja usko tulevaisuuteen.

– Jokainen joka istuu täällä, on saanut lahjoja ja kykyjä. Toivon, että seurakunnassa näitä lahjoja vapautetaan käyttöön. Mutta ei niin, että syntyy soolouria, jossa mennään ylös kuin raketti ja tullaan alas kuin palanut tikku.

Sigrids rukoili vanhan rukouksen, jonka kautta kaipuumme Jeesukseen käy esiin.

– Anna kärsimyksesi ja kuolemasi olla voimani ja elämäni. Jeesus sinun vierelläsi minulla on kaikki, mitä tarvitsen, ja ristisi varjossa on etsimäni turvapaikka. Älä annan minun paeta sitä rakkautta, mitä tarjoat minulle.

Päätösjuhlassa kuultiin myös Marina Sigfridsin laulua. Konferenssi-isäntä Marko Halttunen luki Konferenssitoimikunnan tervehdyksen valtiovallalle.

 

 

 

 

 




40/201

Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan