Perjantai 16. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Jalo, Patrik, Patrik, Patricia

Juhannuskonferenssi myös tänä vuonna ensisijaisesti netissä – paikan päälle pääsevien määrä selviää toukokuussa

Juhannuskonferenssi järjestetään myös tänä vuonna ensisijaisesti nettikonferenssina. Asiasta on päättänyt Iso Kirja ry:n hallitus 24.3. valtakunnallisen konferenssitoimikunnan esityksestä. Nettitapahtuman rinnalle on tarkoitus rakentaa myös hybridimalli, joka antaisi yleisölle kesäkuussa voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti mahdollisuuden osallistua tapahtuman seuraamiseen Isossa Kirjassa. Tällä halutaan palvella erityisesti Ison Kirjan leirintäalueelle tulevia juhannusvieraita.

Helluntaiseurakuntien kesäjuhlan teemaksi on valittu ”Yhdessä” ja sen tunnusjakeeksi Jeesuksen sanat: ”Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.” Tapahtuma alkaa juhannusaattona ja kestää sunnuntaihin. Ohjelmassa on sekä keväällä etukäteen tuotettavia tilaisuuksia että paikan päällä toteutettavia liveohjelmia. Esimerkki sekä yhteyden teemasta että ohjelmallisesta hybridimallista on suomalaisen gospelyhtyeen Exitin nettikonsertti ja sen jälkeen yhtyeen keulahahmon Pekka Simojoen livevierailu konferenssistudiolla.

Viimekesäiseen tapaan Iso Kirja Camping toimii matkailualan koronaohjeiden mukaisesti. Hybridikonferenssi järjestetään erillisellä tapahtuma-alueella, jonne voi tulla vain etukäteen ilmoittautuneet ja paikan varanneet. Järjestelyissä noudatetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä tapahtuma-alan kanssa laatimaa esitystä vastuullisten tapahtumien järjestämisestä. Koronaturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota niin ennakkoviestinnässä kuin tapahtuman aikaisessa toiminnassa.

Aluehallintoviraston määräyksiä kesän yleisötilaisuuksien osallistujamääristä odotetaan viimeistään toukokuussa. Juhannuskonferenssin hybridimalli pystyy varsin nopealla aikataululla skaalautumaan rajoitusten mukaisesti parista sadasta henkilöstä ylöspäin. Ennakkoilmoittautuminen avataan Ison Kirjan verkkokaupassa heti viranomaispäätösten jälkeen.

Juhannuskonferenssin nettilähetyksistä vastaa Usko-TV, jonka striimi on vapaasti katsottavissa tapahtuman aikana. Viime vuonna lähetyksiä seurattiin yli 12 000 päätteeltä, minkä pohjalta kokonaiskatselijamääräksi arvioitiin noin 25 000 henkilöä eli melkein sama määrä kuin konferenssissa perinteisesti käy väkeä.UUTISET