Juhannuskonferenssi: Lauantaina tunnelma tiivistyi

Nuorten United Life -tilaisuudet kokosivat paljon väkeä - nuoret eteen, vanhempia takariveille. Kuvassa lavalla uutta musiikkia julkaissut Jodahe. (Tapahtumatiedotus)
Nuorten United Life -tilaisuudet kokosivat paljon väkeä - nuoret eteen, vanhempia takariveille. Kuvassa lavalla uutta musiikkia julkaissut Jodahe. (Tapahtumatiedotus)

 

 

 

 

Anssi Tiittanen, Outi Lepistö | 24.6.2023

Perjantai-illan Al Hayat -missiojuhlassa juhlistettiin 20 vuotta täyttävää mediakanavaa, joka on välittänyt evankeliumia islamilaiseen maailmaan.

Pääpuhuja, pastori Muhammad Egyptistä kiitti suomalaisia mukana olemisesta.

– Jumalan kutsu sinulle ja minulle on se, että olisimme osa lähetystyötä. Riippumatta siitä kutsutaanko meidät tai hyväksytäänkö meitä, siitä huolimatta me julistamme.

– Ei siksi että haluaisimme olla sellaisia, vaan siksi, että se on Jumalan kutsu.

Musiikissa tilaisuudessa oli lauluryhmän lisäksi Qais Haddad Jordaniasta.

 

Juhannusaattoyö taittui lauantain puolelle innostavan musiikin merkeissä kun Teemu Suomisen (kuvassa oik) johtama ryhmä toteutti Missa Concordiae – Sovinnon messun yökonserttina. Teos koettiin ensimmäisen kerran Juhannuskonferenssissa aikanaan 30 vuotta sitten.

Uustoteutus noudatteli uskollisesti vanhoja versioita sovitusten osalta, mikä ilahdutti "vanhan Missan" aikanaan nähneitä.

 

 

Juhannuspäivä lauantain aamupäivän lähetysjumalanpalveluksessa Arttu Tuominen muisteli puheenvuorossa oman lähetyskutsunsa syttymistä.

– Se miten me teemme lähetystyötä, on jokaisen kohdalla erilaista. Toiset lähtevät tuhansien kilometrien kanssa. Toiset ovat täällä opetuslapseuttamassa seuraavaa sukupolvea. Se on yhtä arvokasta.

– Rohkaisen tänään kaikki tekemään sydämessä se päätös, lähtekää tekemään lähetystyötä. Varoitan, elämäsi tulee muuttumaan kun sanot, Jeesus käytä minua.

Myös puhuja, pastori Yassir Eric vertasi monen kristityn elämää pakkosiirtolaisuuteen, ja kehotti haastamaan itse ottamaan askeleita lähetystyössä.

– Ehkä puhumme ensi vuonna muustakin kuin säästä, Eric humorisoi.

– Saamme kuulla siitä, mitä Jumala on tehnyt eri puolilla.

Musiikissa oli vauhdikas Holy Land Teemu Suomisen johtamana.

 

Myös Jippii-lapsityö täyttää tänä vuonna puolipyöreitä.

Lastenjuhlassa vietettiin Jippiin 25-vuotisjuhlaa. Juhlassa nähtiin Katriina Junttilan ohjaama Maailman ympäri -lähetysmusikaali. Mukana oli myös innokas lasten keltapaitainen kuoro, joka lauloi musikaalissa lauluja Jippii-levyiltä vuosien varrelta.

 

Konffa-Areenala nähtiin ja kuultiin pitkin tapahtumaa eri artisteja. Roberto Brandao (kuvassa) esiintyi uuden yhtyeensä kanssa.

 

Nina Åströmin konsertti juhannusaaton iltana veti teltan täyteen kuulijoita.

– Olen todella tyytyväinen, Åström kertoo hymyillen.

– Tunnelma oli mukavan rento ja avoin ja saimme hyvän yhteyden kuulijoiden kanssa.

Åströmille oleellista onkin juuri yhteys, joka syntyy esiintyjän ja yleisön välille.

– Vuorovaikutus on minulle tärkeää ja ajattelen aina asioita kommunikaation näkökulmasta.

– Saimme kokea ja jakaa tärkeitä asioita sydämeltä sydämelle. Tämä kaikki on Pyhän Hengen toiminnan vaikutusta, hän täsmentää.

Nina Åström haluaa korostaa ihmisen sisäisen elämän merkitystä.

– Kun sisällämme on riittävästi Jeesusta, se tulee meistä kaikin tavoin esiin, hän pohtii. 
– Haluan sekä johtaa ihmisiä uskoon että auttaa heitä kasvamaan ja löytämään oma paikkansa, hän jatkaa.

– Monella olisi niin paljon potentiaalia annettavaksi Jumalan käyttöön!

Juhannuskonferenssi on Åströmille tuttu ja kotoisa paikka.

– Vastaanotto täällä on aina todella lämmin, hän iloitsee.

– Konferenssi tarjoaa ihmisille hyvän kokonaisuuden: kesän kauneutta, kaikkea ihanaa ja vielä hyvää hengellistä antia kaikille niille, joilla on jano Herran puoleen, hän summaa.

 

Juhannuslauntaina sää Keuruulla oli vaihtelevaa, mutta pääosin lämmintä. Sadettakin saatiin kuuroittaisena.

 

Yrittäjien tilaisuus Konffa-Areenalla alkoi Kenneth Karppisen koskettavilla lauluilla. Tilaisuuden puhuja Fredrik Ekholm ja juontaja Marko Halttunen tekivät kirjatempauksen vaihtamalla keskenään omat kirjansa.

- Puheeni on hieman epätyypillinen bisnesseminaariin, pitkän yrittäjäuran tehnyt Ekholm aloitti ja kertoi Jumalan kehottaneen puhumaan juuri tästä aiheesta eli Jumalan kohtaamisen tärkeydestä.

– Jumalan kohtaaminen on muuttanut oman elämäni ja urani suunnan, antanut päättäväisyyttä ja kokonaan uusia tehtäviä, hän kertoi.

- Jumala ei kysy onko sinulla kykyjä ja osaamista, vaan haluatko palvella, hän tiivisti.

Ekholmin mukaan yhteiskunnassa on nyt paljon haasteita ja myllerrystä. Siksi juuri on tiedettävä, kuka Jumala on, että voimme olla Hänen suojassaan.

– Ilo Herrassa pitää sisällään Jumalan väkevyyden, mielisuosion, siunauksen, armon ja varjeluksen myös yritystoiminnallemme, hän listasi.

Ekholm antoi yrittäjyydelle monia uusia ulottuvuuksia.

– Työn tekeminen tarkoittaa palvelemista, luomista ja on myös tapa ylistää Jumalaa, hän pohti. – Varsinainen työnantajamme on aina Jumala.

- Raamattu on kaikkein paras yritysopas, hän päätti kuulijoita haastaneen ja koskettaneen puheensa.

Iso Kirja ry:n hallituksen tuore puheenjohtaja Hannu Suni korosti tehtävän merkitystä.

– Tehtävää korostetaan myös meidän kaikkien yhteisessä työssämme eli evankeliumin viemisessä eteenpäin, hän pohti.

Tehtävä-nimeä kantaa myös Bisnestiimin julkaisu, jossa kerrotaan yrittäjien monipuolisesta työstä Jumalan valtakunnan hyväksi.

– Yrittäjien yleisin kysymys on, mikä on elämäni tarkoitus ja tehtävä, Suni jatkoi. – Vastaus on, että yrittäminen voi olla elämäntehtävä mutta ei koskaan sen tarkoitus, hän summasi.

 

Diakoniatyön paneelikeskustelussa nousi esiin seurakunnan asenteellisen esteettömyyden merkitys.

– Ollaanko seurakunnissa valmiita ottamaan vastaan mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, vapautuvat vangit ja romanit ilman ennakkoasenteita?, koordinaattori Seppo Kaski helluntaiseurakuntien diakoniatyön kehittämistyöryhmästä haastoi kuulijoita.

– Seurakunnan tulisi olla kaikkien kompastelevien paikka, Jouko Vuorenniemi Kan ry:stä jatkoi.

- Diakoniatyö on todella laaja kokonaisuus. Siihen kuuluvat vanhukset, sairaat ja vammaiset, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat, diakoniatyöntekijä Ruth Marttinen Nummelan helluntaiseurakunnasta listasi. – Hyviä menetelmiä ihmisten löytämiseen ja kohtaamiseen ovat ruokajaot, yhteiset ruokailuhetket ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa, hän jatkoi.

Paneelikeskustelua vetänyt Pasi Marttinen toimii Kellarikirkko ry:n toiminnanjohtajana.

– Sydämellämme ovat erityisesti vapautuvat vangit, jotka usein jäävät unohduksiin, hän kertoi.

Lisää työkaluja on tulossa diakoniatyön oppaan kautta.

– Tarjoamme seurakunnille myös koulutuspaketteja, Seppo Kaski kertoi. Lisätietoa löytyy Hyvä sanoma ry:n diakoniatyön sivustolta.

 

Lauantai-ilta huipentui kolmeen konserttiin. Lasse Heikkilän luotsaama Gospel Power säväytti isossa teltassa, Think twice Konffa-Areenalla ja Immanuel Teema-teltassa. 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita