Juhannuskonferenssi alkanut - 'Tarvitsemme oppia ja tukea siinä, mikä on identiteettimme Kristuksessa'

Anssi Tiittanen, Veera Hug | 22.6.2023

Helluntaiseurakuntien valtakunnallinen suurtapahtuma Juhannuskonferenssi on alkanut IK-opiston alueella Keuruulla torstaina 22. kesäkuuta.

 

Sunnuntaihin asti kestävää tapahtumaan odotetaan jopa 20 000 vierasta. Tapahtuman mahdollistaa noin 1500 talkoolaista ja esimiestä.

Juhannuskonferenssin ohjelmaan voit tutustua

 

Avajaistilaisuudessa oli vastuussa Pohjanmaan alueen seurakuntia. Markku Tuppurainen, Marjaana Rantala, Mertsi Mäntyniemi, Minna Pollari ja Kari Saarikalle johdattelivat juhlia aloittelevaa kansaa toiveikkaisiin ajatuksiin rukouksen merkeissä.
– Jumala haluaa antaa meille tuoreen voiman ja eväät jokaiseen päivään.
– Sinut on kutsuttu kohtaamaan Jeesusta, elämään Hänen antamassaan voimassa ja täyttymään Pyhällä Hengellä jatkuvasti, puhujat haastoivat.
– Armolahjat on tarkoitettu juuri tähän aikaan.
– Seurakunnan rukouselämä rakentuu yksilöuskovien rukouksen pohjalle.

Sound of Grace -ryhmän (kuvassa) luotsaamassa ylistyksen ilmapiirissä tilaisuus jatkui myös virallisen lopetuksen jälkeen, ja lavan edusta täyttyi Jumalaa etsivistä ihmisistä.

 

Tapahtuman ulkomaisina päävieraina on useita kristittyjä arabimaailmasta. Vieraita isännöi tapahtumassa medialähetysjärjestö Avainmedia.
– Haluamme todistaa Kristuksen rakkaudesta. Siksi on hienoa olla mukana konferenssissa Suomessa, pastori Muhammad Egyptistä kuvaili.
Pastori Kais Arabiemiraateista kertoi ihmettelevänsäsitä, ”kuinka Jumala meitä käyttää”.
– Olemme saaneet kuulla Jumalan suurista teoista. Uskon, että hänellä on paljon annettavaa meille seuraavien päivien aikana.
Pastori Yassir Pohjois-Sudanista uskoi, että ”Herra on avaamassa jotain, mitä emme ole ennen nähneet”.
– Media tulee olemaan tässä avaimena. Tarvitsemme myös tukea ja ihmisiä, jotka opettavat meitä siinä, mikä on identiteettimme Kristuksessa.

Suomalaisia Yassir (kuvassa vasemmalla, tulkkina Juan Castillo) varoitti liiallisen mukavuuden vaaroista.
– Älkää ajautuko liian mukavaan tilanteeseen, ja menettäkö näkyänne.
– Jumalan osoittaa huumorintajua, kun hän tekee lähetystyön teille helpoksi. Ihmiset muslimimaista ovat tulleet tänne, teidän ei tarvitse lähteä sinne.

 

Tuottaja ja säveltäjä Lasse Heikkilä arvioi, että mukana on paljon suomalaisia lauluja, ”täällä syntyneitä”.
– Niitä kuullaan varmaankin enemmän kuin koskaan.
Myös Heikkilän omaa musiikkia kuullaan tapahtumassa paljon. Ohjelmassa on ainakin konsertit musikaaleista Simon Kyreneläinen ja Missa Concordiae sekä Heikkilän 1980-luvulla perustaman Gospel Powerin konsertti.
– Tämä oli minulle itselleni suuri yllätys. Jokaisella tilaisuudella on kuitenkin omat tekijänsä ja tuottajansa.
Heikkilä puhui avausinfossa helluntailaisen kristityn identiteetistä.
– Siitä kyseltiin paljon juuri 1990-luvulla. Avajaiskokouksessa isossa teltassa tuli harvinaisen hyvin selväksi, mikä helluntailainen identiteetti on. Siihen liittyy henkilökohtianen jumalasuhde, etsitään Pyhän Hengen armolahjoja ja suunnataan ulospäin.

 

Myöhäisemmän iltapäivän Retrokokous oli omistettu 1960-80 -luvun nuorten muistojen musiikilliselle ja julistukselliselle maisemalle.
Omia kokemuksiaan ja lauluja menneiltä vuosikymmeniltä kertailivat Marika Takalo, Reijo Blommendahl, Lasse Heimonen, Tapani Sopanen, Sanna Piirainen, Kyösti Roth ja Juhani Karvonen.
– Meillä on lupa muistella, tavata ystäviä ja jakaa yhteisiä retrokokemuksia. Samalla meitä haastetaan meidän uskomme alkuperäisen kokemuksen äärelle. Siihen uskoon, toivoon ja rakkauteen, joka elävöityy Herramme Jeesuksen kohtaamisessa, Leevi Launonen sanoi puheessa.

 

 

Verkkosivuills uutisia konferenssista pitkin juhannusviikonloppua.




40/201

Globaali helluntaiteologia esillä Åbo Akademissa – Keskustelu nostaa hitaasti päätään suomalaisessa yliopistomaailmassa
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa