Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Jerusalemin mielenosoituksissa vaaditaan tehokkaampaa panttivankien vapauttamisen 

Suurmielenosoitus Jerusalemissa oli suunnattu paitsi Hamasia myös pääministeri Netanyahua vastaan.(Shutterstock)
Suurmielenosoitus Jerusalemissa oli suunnattu paitsi Hamasia myös pääministeri Netanyahua vastaan.(Shutterstock)

15.4.2024 | Onni Haapala 

Israelin parlamentin Knessetin ulkopuolella järjestettiin suurmielenosoitus 7.4., uutisoi Dagen verkkolehdessään. 

Gazan sota syttyi 7. lokakuuta viime vuonna, kun palestiinalainen Hamas teki yllätyshyökkäyksen Israelin rajakyliin ja musiikkifestivaaleille. Hamasin terroristit tappoivat yli 1 200 israelilaista, useimmat heistä siviilejä, ja sieppasivat noin 250 siviiliä panttivangeikseen. Tämä johti Israelin massiiviseen vastahyökkäykseen Gazassa, jossa arvioiden mukaan on kuollut jo 32 000 ihmistä.  

Mielenosoittajat kokoontuivat osoittamaan epätoivoaan, tuskaansa ja vihaansa, koska yli 130 siepattua on edelleen panttivankeina Gazassa kuuden kuukauden sotimisen jälkeen.  

Mielenilmaisu oli suunnattu ennen muuta Hamasia vastaan, mutta kritiikistä sai osansa myös pääministeri Benjamin Netanyahu ja hänen hallituksensa siitä syystä, ettei panttivankikysymystä ole sodasta huolimatta saatu ratkaistua. 

– Olemme täällä tänä iltana, koska haluamme osoittaa solidaarisuutta omaisillemme ja vaikuttaa hallitukseen. Tilanne on kauhea, kun terroristit pitävät panttivankeja ja samalla oma pääministerimme välittää vain vallassa pysymisestä, sanoo Pohjois-Israelista Zichron Yaakovista kotoisin oleva liikekonsultti Ofrit Chaskelevich, 49. UUTISET