Jeesus-kahvila vetää puoleensa Pohjois-Pirkanmaalla

Kahvilan hengellinen osuus on alkamassa. Vasemmalla Toni Ranta ja oikealla Iida Tanni, välissä vierailijoita Keuruulta.
Kahvilan hengellinen osuus on alkamassa. Vasemmalla Toni Ranta ja oikealla Iida Tanni, välissä vierailijoita Keuruulta.
Syyskuisena perjantai-iltana Kurun keskustassa sijaitsevan rakennuksen edessä parveilee murrosikäisiä nuoria. Osa on sisällä pelaamassa biljardia tai pingistä, ja jotkut istuskelevat sohvilla. Suurimmalle osalle pienen pohjoispirkanmaalaisen paikkakunnan nuorista Jeesus-kahvila eli JK on tuttu.

Noin kuusi vuotta sitten Tampereen baptistiseurakunta järjesti seudulla evankelistakurssin, ja eräänä iltana kurssilaiset lähtivät grillille syömään.

– Huomasimme, että täällähän on nuoria. Pidimme spontaanin katukokouksen, ja nuoret kuuntelivat mielellään. Kävimme sen jälkeen muutaman kuukauden ajan moikkaamassa heitä. Kerroimme tilanteesta seurakunnan vanhimmistolle ja ehdotimme tilojen vuokraamista Kurusta, kertoo toiminnan päävetäjä Juhani Oksanen.

Kurun kristityt olivat olleet huolissaan yläkoululaisista, jotka kulkivat keskustassa kaljojen kanssa. Kahvila oli rukousvastaus, kertoo tarjoilupuolella palveleva Marjo Nieminen.

– Nuoret ovat kehuneet, että täällä on erilainen henki ja kiva käydä. Myös joitain vanhempia ja yksinäisiä kavereita on käynyt juttelemassa ja juomassa kupin kahvia.

Iida Tanni on halunnut olla toiminnassa mukana, vaikkei koe olevansa evankelista.

– Jokainen kaipaa sellaista henkilöä, jota on helppo lähestyä. Tahdon osoittaa nuorille Jumalan rakkautta. Kahvilaan on helppo tulla, kirkkoon menemiseen on korkeampi kynnys.

Vastuuhenkilöihin kuuluvan Toni Rannan mukaan toimintamuoto on erityisen tehokas pienillä paikkakunnilla, joissa on vähän vapaa-ajan tarjontaa.

– Hyvän kontaktin saaminen on kuitenkin se ensisijainen asia. On äärimmäisen tärkeää, että nuori huomataan, moikataan ja mennään juttelemaan. Kun nuoret aistivat aidon välittämisen, he uskaltavat lähestyä meitä.

Jeesus-kahvilassa sanomaa on kylvetty vuosien mittaan paljon, ja monet nuoret ovat löytäneet tiensä seurakuntiin jatkettuaan opintoja muilla paikkakunnilla.


Jarkko Malinen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja