Jees-lehti projektilehdeksi

Aikamedian lehtien murrosvaihe jatkuu. Kristillisen lastenlehti Jeesin tilaajamäärän pudottua vuosien mittaan alle kannattavan tason Aikamedia on nyt joutunut tekemään päätöksen muuttaa lehti projektilehdeksi. Vuodenvaihteen jälkeen alkanut kampanjointi lehden tilaajamäärän nostamiseksi toi uusia tilaajia vajaat kaksisataa, mutta määrä ei  noussut lähellekään tavoitetta säilyttääkseen Jees-lehden nykymuotoisena.

 

– Olen syvästi pahoillani, että Jees-lehti ei voi jatkaa enää aiempaan tapaan. Kampanjointi lehden puolesta olisi varmasti pitänyt aloittaa huomattavasti aiemmin. Myöskään yhteistyöpyrkimykset muiden kristillisten toimijoiden kanssa eivät avanneet kannattavaa mahdollisuutta, vaikka halukkuutta sille löytyi paljonkin, sanoo Aikamedian lehtien vastaava päätoimittaja Petri Mäkilä.

 

– Niin kuin Jees-lehteä vuosia suurella sydämellä luotsannut Päivi Isoaho Ristin Voitto   -lehden haastattelussa tuoreesti totesi, tarve lasten ja perheiden kristilliselle materiaalille ei ole vähentynyt, pikemminkin päinvastoin. Onneksi Jees ei kuitenkaan jää kokonaan  historiaan, vaan lehteä lähdetään nyt kehittämään seurakuntien lapsityötä ja koulutyötä entistä paremmin palvelevaksi projektilehdeksi, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa, Mäkilä jatkaa.

 

Muutoksen yhteydessä lehden monivuotisen päätoimittajan Päivi Isoahon työsuhde päättyy.

 

– Päivin panos lastenlehti Jeesin päätoimittajana, helluntaiseurakuntien lapsityön kehittäjänä ja erilaisten lapsityömateriaalien toteuttajana on suurempi kuin moni tiedostaakaan. Siitä haluamme Aikamediassa häntä sydämestämme kiittää, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Vesa Halonen.

 

 

Keväällä 2019 lehti ilmestyy vielä maalis-huhtikuussa ja kesänumerona. Lehden uusista ilmestymisajoista tiedotetaan lehden tilaajille ja seurakunnille maaliskuun aikana.

 

 

Petri Mäkilä




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja