Järjestö: Uskonvainot pahenivat yhä

Open Doorsin saamien tietojen mukaan viime vuonna noin 2 400 kirkkorakennusta joutui  hyökkäyksen tai vahingonteon kohteeksi eri puolilla maailmaa. Kuvan kirkko sijaitsee Egyptissä. Kuva: Shutterstock
Open Doorsin saamien tietojen mukaan viime vuonna noin 2 400 kirkkorakennusta joutui hyökkäyksen tai vahingonteon kohteeksi eri puolilla maailmaa. Kuvan kirkko sijaitsee Egyptissä. Kuva: Shutterstock
Kristittyihin kohdistuneet vainot olivat viime vuonna voimakkaampia kuin kertaakaan aiemmin modernina aikana, raportoi Open Doors USA -järjestö.

Järjestö julkaisi vuosittaisen World Watch List -raporttinsa viime viikolla. Raporttia varten kootaan ja analysoidaan tietoa eri maissa kristittyihin ja kristillisiin organisaatioihin kohdistuvasta painostuksesta, syrjinnästä ja väkivallasta.

Voimakkainta vainoa kokivat 14:ttä kertaa peräkkäin Pohjois-Korean kristityt. Diktatuurimaan ja muun maailman välinen ero on kuitenkin  kaventumassa, Open Doors raportoi.

Toiseksi listalla sijoittui Irak (vuotta aiemmin 3.) ja kolmanneksi Eritrea (9.).

Useimpia maailman pahimpia vaino-maita yhdistää se, että niissä pääasiallinen vainon lähde on ääri-islam. Paine kristittyjä kohtaan jatkoi kasvuaan erityisesti Afrikassa.

Intia nousi listalla ensimmäistä kertaa 20 pahimman vainomaan joukkoon.

Järjestön tietoon tulleiden kristittyjen marttyyrien lukumäärä kasvoi yli 60 prosenttia ja oli yli 7 000. Luku ei sisällä tietoja Pohjois-Korean ja Syyrian kaltaisista maista, joista luotettavia lukuja on vaikea saada.


Heikki Salmela


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja