Itä-Hakkilan kirkko on nyt Aikakeskus - Taloon asettuu ensimmäisenä digipaino Aikaprint

Aikakeskuksen salissa voidaan järjestää myös jatkossa hengellisiä tilaisuuksia, Olavi Kumpulainen kaavailee. Rakennuksen kirkkotaide säilyy luterilaisen seurakunnan omistuksessa, ja teokset ovat esillä vanhoilla sijoillaan. (Anssi Tiittanen)
Aikakeskuksen salissa voidaan järjestää myös jatkossa hengellisiä tilaisuuksia, Olavi Kumpulainen kaavailee. Rakennuksen kirkkotaide säilyy luterilaisen seurakunnan omistuksessa, ja teokset ovat esillä vanhoilla sijoillaan. (Anssi Tiittanen)

Anssi Tiittanen 

(8.2.2023)

 

Aiemmin Itä-Hakkilan kirkkona tunnetussa rakennuksessa loistavat jälleen valot vuosien hiljaisuuden jälkeen. 

Entinen kirkko on muuntautumassa Aikakeskukseksi. Muun muassa Ristin Voittoa kustantava kustannusyhtiö Aikamedia asettuu tilaan vuokralaisena. 

Kirkon alakertaan entisiin päiväkotitiloihin muuttaa helmikuun lopulla aiemmin Juutiprintinä tunnettu Aikaprint, jonka Aikamedia hankki joulukuussa. Rakennukseen tulee myös muita toimitiloja. 

Vanhastaan kirkossa on keittiö-, sauna- ja edustustilat sekä kaksi asuntoa erillisessä siivessä. Alueen yhdistykset ja järjestöt saattavat olla kiinnostuneita tilojen säännöllisestä vuokraamisesta. 

Vantaan luterilaiset seurakunnat luopuivat rakennuksen käytöstä muutamia vuosia sitten. Kirkon toimintaa on keskitetty läheiseen Hakunilan kirkkoon. 

 

Aikamedia on ollut viime vuosina taloudellisella kasvu-uralla alavireisen kauden jälkeen. Puolentoista vuoden sisällä yrityksen henkilöstön määrä on kasvanut yhdestätoista kahteenkymmeneen.  

Myönteisen kehityksen taustalla on muun muassa tilitoimistopalveluiden asiakasmäärän kasvu ja tiivistynyt kirjojen kustannusohjelma. Myös laskevien lehtilevikkien harmeja on pystytty kompensoimaan toimitustyötä virtaviivaistamalla. 

 

Arkkitehti Göran Malmströmin suunnittelemassa ja vuonna 1968 valmistuneessa entisessä kirkossa on tarkoitus järjestää myös hengellistä toimintaa. Yksi vapaakristillinen seurakunta Vantaalla on siirtämässä jumalanpalveluksiaan ja toimintaansa keskukseen. 

– Useampi seurakunta on ollut tiloista kiinnostunut. Kartoitamme muun muassa mahdollisuutta rakentaa keskukseen nykyaikainen studiotila, Aikamedian toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen kertoo. 

Salin kirkkotaideteokset jäävät Vantaan luterilaisten seurakuntien omistukseen, ja niitä säilytetään toistaiseksi salissa vanhoilla paikoillaan. 

Itä-Hakkilan kirkkoa ei ole suojeltu. Museoviraston mukaan sillä on kuitenkin ”kulttuurihistoriallista merkitystä sekä paikallisesti että valtakunnallisesti”. 

Alvar Aallon tyyliä mukaileva, funktionalismista vaikutteita saanut vaalea kirkko komeilee rinteen laella mäntyisen kangasmaiseman keskellä.
06/2023

UutisetAnssi Tiittanen
(8.2.2023) Fidan Bisnestiimin Usko & Ura -seminaarissa Jyväskylässä nähtiin viikonloppuna vetävä puhujakattaus. Mukana olivat muun muassa kouluttaja Noora Hintsa, toimittaja K...
ElämäMirva Bagwell
Opetimmepa koulussa tai seurakunnassa, toivomme lasten ja nuorten omaksuvan puheistamme edes jotakin. Parhaimmassa tapauksessa oppimisen kautta lasten elämä muuttuu, he tekevät...
UutisetKirsi Koski-Kujala ja RV
Itä-Afrikkaa kurittavat ilmastonmuutos ja raju inflaatio, ja alueen nälkäkriisi uhkaa jäädä Ukrainan sodan varjoon.
Esimerkiksi Ugandan Karamojassa helmikuu...
UutisetAnssi Tiittanen
(8.2.2023)

Aiemmin Itä-Hakkilan kirkkona tunnetussa rakennuksessa loistavat jälleen valot vuosien hiljaisuuden jälkeen.
Entinen kirkko on muuntautumassa...
UutisetAnssi Tiittanen
– Aggregaattien pärinä puhui minulle toivosta, pastori Jarkko Muhonen sanoo huokaisten kokemuksestaan kaduilla Ukrainassa.
– Niiden avulla pimeyden tilalle tulee valo...
(5.2.2023) ”Sinun syyllisyytesi on poistettu ja syntisi sovitettu” (Jes. 6:1–7 RK). Joka sunnuntai lukemattomia ihmisiä eri puolilla maailmaa kokoontuu erilaisiin ja erinäköisiin kristillisiin kir...
PuheenaiheAnssi Tiittanen
(4.2.2023) Olemme seurakuntakeskeinen liike, Suomen teologisen opiston kehittämisjohtaja ja pastori Suvi Kankkunen kuvailee Suomen Vapaakirkkoa.
– Kirkkokunta on seur...
PikavisiittiHenna Saarinen
(3.2.2023) Huhtikuussa meille syntyy ensimmäinen lapsi, ja alkuvuosi onkin ollut mukavaa valmistautumista uuteen elämänvaiheeseen.

Olen mukana Fidan as...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan