Israel: World Visionin Gazarahoista yli puolet valui Hamasille

Elokuun alussa tuli julkisuuteen, että kristillisen avustusjärjestö World Visionin Gazaan kohdentamista tukivaroista iso osa on päätynyt terroristijärjestö Hamasille. Terroristien käyttöön on valunut 60 prosenttia järjestön Gazan alueen vuosibudjetista, Israelin Suomen-suurlähetystön raportista ilmenee.

Pitkään jatkuneen tilanteen mahdollisti se, että World Visionin Gazan-johtaja Mohammed El-Halabi on ollut myös terroristijärjestö Hamasin vaikuttaja nuoruudestaan asti, ja Hamas ohjasi hänet ujuttautumaan World Visionin leipiin.

El-Halabi toimitti säännöllisesti Hamasille isoja summia, kuten järjestämällä tekaistuja World Visionin rahoittamia projekteja, joihin palkattiin Hamasterroristeja, tai pitämällä kuvitteellisia urakkakilpailutuksia, joiden ”voittaja” tiesi, että 60 prosenttia varoista menisi Hamasille.

Räikeimmillään El-Halabi pyrki peittämään World Visionin kasvihuoneprojektilla Hamasin hyökkäystunnelien kaivamisen. Myös kaivuu- ja rakennusvälineistöä oli hankittu avustusjärjestön varoilla.

World Vision on yksi maailman suurimmista humanitääristä apua jakavista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Kristillinen järjestö toimii 100 maassa. Pääosan varoistaan se saa YK:lta ja länsimaiden hallituksilta.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja