Iso Soitto ja YC huipentavat heinäkuun

Amerikkalainen ylistysbändi Leeland on tapahtumien yhteinen artisti.
Amerikkalainen ylistysbändi Leeland on tapahtumien yhteinen artisti.
Iso Soitto -musiikkifestivaali järjestetään Keuruun Isossa Kirjassa yhdeksännen kerran heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Samaan aikaan alueella on myös nuorten Youth Celebration.

Tapahtumia yhdistää yhteinen artisti: ensi kertaa Suomessa vieraileva amerikkalaisyhtye Leeland, joka on kymmenessä vuodessa noussut yhdeksi modernin ylistysmusiikin merkittävimmäksi ääneksi. Tyyliltään Leeland muistuttaa Hillsongia mutta säilyttää persoonallisen värinsä. Vierailu Keuruulla on osa bändin kiertuetta Pohjoismaihin.

Lauantai-iltapäivän avaa tunnettu kotimainen artisti Jippu. Lavalle nousee myös Recovery, ennennäkemätön kokoonpano suomalaisia huippumuusikoita, jotka esittävät legendaarisen Koinonian kappaleita.

Habakuk kiittää ja kumartaa

Myöhään lauantaina pala Suomigospelin historiaa päättyy, kun satakuntalainen Habakuk pitää jäähyväiskonserttinsa.

– Nyt miltei kahden vuosikymmenen jälkeen on tullut aika vetää bändin keikoista se viimeinen. Bändin lopetuspäätökseen ei sisälly sen suurempaa dramatiikkaa. Koemme, että Jumalan meille antama tehtävä on tämän bändin osalta suoritettu, summaa Lassi Laamanen, yksi bändin perustajajäsenistä.

Iso Soitto päättyy sunnuntaina musiikkijumalanpalvelukseen ja päätöskonserttiin. Sunnuntaina kuullaan muun muassa heprealaisia lauluja, joita esittää tunnettu aviopariduo Ulla ja Pete. Heitä säestää huilulla Juhani ”Junnu” Aaltonen.


Ruut Ahonen


www.isosoitto.fi.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja