Iso-Britannia: Kuningas aikoo vaalia vapautta uskoa

Kuningas Charles III ja kuningatar Camilla Buckinghamin palatsin edustalla kuningatar Elisabet II:n kuoleman jälkeisenä päivänä. (Shutterstock)
Kuningas Charles III ja kuningatar Camilla Buckinghamin palatsin edustalla kuningatar Elisabet II:n kuoleman jälkeisenä päivänä. (Shutterstock)

Minni Heinilä

Britannian uutena hallitsijana aloittanut kuningas Charles III tapasi maansa uskonnollisia johtajia ja lupasi heille vaalia omantunnon- ja uskonnonvapautta, Christian Today kertoo. 

– Yhteiskuntamme on hyvin monimuotoinen. Se voi menestyä vain, kun sitoudumme yhdessä omantunnonvapauden, anteliaisuuden ja toisista huolehtimisen periaatteisiin. Olen päättänyt edistää niitä koko sydämestäni, hän sanoi. 

– Rakkaus on kristillisen uskoni ytimessä. Vakaumukseni ja asemani vuoksi velvollisuuteni on kunnioittaa myös muiden uskontojen edustajien oikeuksia samoin kuin niiden, jotka elävät maallisten uskomusten mukaisesti. 

Uutena hallitsijana kuningas Charles perii maansa anglikaanikirkon pään sekä uskon puolustajan arvonimet. Hän sanoi haluavansa jatkaa edesmenneen äitinsä, kuningatar Elisabet II:n työtä omantunnon- ja uskonnonvapauden säilyttämiseksi. 

Hän puhui myös tulevasta kruunajaisvalastaan. 

– Olen tunnustava anglikaanikristitty ja vannon kruunajaisissani kristillisen valan. Kun minut asetettiin valtaan, vannoin jo – kuten jokainen hallitsija viimeisten 300 vuoden aikana – valan, joka lupaa säilyttää protestanttisen uskon.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita