Intian kristityt vedonneet korkeimpaan oikeuteen

Intia on demokratia, jossa jokaisella on oikeus valita uskontonsa ja harjoittaa sitä. (Shutterstock)
Intia on demokratia, jossa jokaisella on oikeus valita uskontonsa ja harjoittaa sitä. (Shutterstock)

Tuula Pirinen 

(1.3.2023) Intian kristittyihin kohdistuu yhä enemmän avointa vihapuhetta ja väkivaltaisia hyökkäyksiä. Esimerkiksi helmikuun alussa useat hindunationalistiset ryhmät pitivät Delhissä puheita, joissa vaadittiin kristittyjen ja muslimien tappamista. Julkisella paikalla keskellä päivää pidetty tilaisuus sai jatkua rauhassa loppuun saakka.  

Koska viranomaiset eivät ole puuttuneet kristittyjen häirintään, Bangaloren arkkipiispa Peter Machado, Kansallisen solidaarisuuden foorumi sekä Intian evankelinen yhteisö ovat vedonneet asiassa korkeimpaan oikeuteen.  

Intian korkein oikeus on useaan otteeseen vahvistanut, että kansalaisilla on oikeus harjoittaa valitsemaansa uskontoa, ja nyt se on määrännyt seitsemän osavaltiota antamaan raportin siitä, mitä niiden lainvalvojat ovat tehneet tapauksissa, joissa kristittyjä ja heidän rakennuksiaan vastaan on hyökätty. Korkeimman oikeuden tutkittavaksi on viety myös se, ovatko käännyttämisen kieltävät lait perustuslaillisia. 

– Ketään ei pakoteta kääntymään mihinkään uskontoon, mutta jos joku haluaa ryhtyä tietyn uskonnon seuraajaksi, hänen on annettava tehdä niin ilman ulkopuolista painostusta, isä Cedric Prakash, yksi vetoomuksen allekirjoittajista, sanoo. 

Asiasta uutisoi Marttyyrien Ääni ry. 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita