Maanantai 22. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Alina, Alina

Ihmekokemukset - yleisiäkin?

Fidan uusimmassa Muslimimissio-uutiskirjeessä kerrotaan etiopialaisesta miehestä, jonka kääntymykseen islamista kristinuskoon sisältyi erikoinen ilmiö: hän oli saanut lahjaksi Raamatun, ja yöllä hän näki, miten valo loisti kirjan yllä pimeässä huoneessa. Kokemus kesti koko yön ja oli niin todellinen, että se sai miehen kiinnostumaan kristinuskosta.

 

Myöhemmin mies toimi evankelistana Somaliassa, kunnes hänet pidätettiin. Kun vankilan vartija tuli hakkaamaan häntä kepillä, mies käski Jeesuksen nimessä tätä lopettamaan. Seurauksena oli, että vartijan käsi jäykistyi eikä hän voinut lyödä. Tämä toistui useita kertoja pidätysjakson aikana.Kuinka yleisiä tämäntyyppiset ilmiöt ovat kristityksi kääntyneiden ex-muslimien keskuudessa, Fidan muslimityönkouluttaja Hannu Lahtinen?

– Hyvin yleisiä, joskaan useimmiten ne eivät ole näin dramaattisia. Kääntymysprosessiin liittyy lähes aina jokin yliluonnolliseksi tulkittu kokemus, joka on alkanut vakuuttaa henkilöä evankeliumin totuudesta: Jeesuksen ilmestyminen näyssä tai unessa,  ihmeparantuminen, jinni-hengistä vapautuminen tai jokin muu elämän ongelmiin liittyvä rukousvastaus. Se, että henkilön elämässä ei olisi tapahtunut mitään ihmettä, on harvinaista.

 

– Viimeksi eräs tapaamani marokkolainen kertoi Jeesus-näystään. Hän kertoi  yksityiskohtaisesti, miltä Jeesus näytti, ja sanoi, että Jeesuksen täytyy olla totta, koska muslimina hän ei koskaan nähnyt profeetta Muhammedia, mutta Jeesuksen hän on nähnyt.Onko näissä ihmekokemuksissa alueellisia eroja?

– Sellaisen eron olen havainnut, että henkilön oma kulttuuri tuntuu vaikuttavan näyssä tai unessa esiintyvän hahmon vaatetukseen ja siihen, millainen maisema hahmon taustalla on. Intialaiselle muslimille ilmestyvä Jeesus on hieman eri näköinen kuin etiopialaiselle ilmestyvä. Silti ihmiset yleensä välittömästi ymmärtävät, että siinä on Jeesus, tai jos näyssä esiintyvä asia on jokin kristillinen symboli, he tunnistavat sen.Olet siirtymässä Marttyyrien ääni -järjestöön. Mitä on jäänyt 17:stä Fida-vuodesta päällimmäisenä mieleen?

– On ollut etuoikeus olla varustamassa muslimitaustaisia evankelistoja, jotka ovat voittaneet tuhansia Herralle. Kun aikoinaan muutimme kentälle, vuokraisäntämme sanoi, että muslimit eivät koskaan käänny. Jumalalle sekin on onneksi mahdollista.

 UUTISET