Sunnuntai 1. elokuuta.
Nimipäivää viettää Maire, Gerda, Gerd

"Ihmeellisen hyvä Nettikonffa" – juhannustapahtumaa katseltiin yli 18 000 IP-osoitteesta

– Mielettömän hyvä filis jäi. Tuli mieleen 15 vuoden takaisen Juhannuskonferenssin Ihmeellinen armo -teema. Tämä oli ihmeellisen hyvä Nettikonffa, konferenssi-isäntä Marko Halttunen kommentoi Keuruulta 25.–27. kesäkuuta lähetetyn toisen Nettikonffan jälkeen. 

Halttusen mielestä moni asia teki tapahtumasta ”ihmeellisen hyvän”. 

– Se, että oli niin paljon nettikatselijoita, yli 18 000 IP-osoitteesta. Tämä yllätti täysin omat odotukseni. 

– Lisäksi oli hyvät säät ja Yhdessä etänä -teema tuntui toteutuvan tosi hienosti. Ilmapiirin yhteisöllisyys, joka muodostui esiintyjien, tiimiläisten ja talkoolaisten välille, oli hieno kokemus. 

 

Samaa mieltä olivat muut tapahtumaa toteuttaneet. 

– Semmoinen yhteisöllisyys näkyy kyllä täällä. Kun katsoo esiintyjiäkin, niin kyllä tulee hymy huulille, kun näkyy se palo, että minkä takia tätä tehdään, ei ole muuttunut miksikään, lavaemännöintiä hoitanut Sini Rahkonen, 18, tuumi. 

– Mutta onhan täällä aika hiljaista muuten. 

Ison Kirjan leirintäalueella juhannusta vietti parisensataa asuntovaunuseuruetta. 

– Jos noin tuhat vaunua tulee yleensä konferenssin aikana, niin suurin piirtein viidesosa vaunukansasta on tullut paikalle, Marko Halttunen laski. 

Leiriytyjät ripottautuivat alueelle väljästi. Kokoon ihmisiä kertyi perjantain lipunnostoon ja etenkin lauantaiseen Exitin konserttiin, jossa vajaa 300 kuulijaa nautti konsertista ja auringosta juhlateltan ulkopuolella. 

 

Nettikatselussakin Exitin konsertti näkyi selvänä piikkinä. Kaikkiaan Nettikonffaa seurattiin UskoTV:n ja juhannuskonferenssi.fi-sivujen kautta 18 378:sta eri IP-osoitteesta, keskimäärin vajaa puolitoista tuntia osoitetta kohti. 

Lähetykset näkyivät myös 24 seurakunnan, neljän Hyry-yhteisön sekä Juhannuskonferenssin Facebook-sivuilla, joissa tapahtumaa katseltiin yli 1 200 laitteelta vähintään minuutti. 

Viikonvaihteen ohjelma punoutui Paavo Rauskasen ja Tarja Jääskeläisen sekä Juha Lehtosen ja Milka Myllysen juontamista suorista Konffastudioista, livetilaisuuksista Keuruulta sekä videotallenteista, kuten lastenohjelmasta ja Espoon helluntaiseurakunnan ehtoollisjumalanpalveluksesta. 

Nettikonffaa voi katsoa jälkikäteen hankkimalla 20 euron katseluoikeuden osoitteesta uskotv.fi.

 

Ruut Ahonen UUTISET