Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

Hyvä Sanoma ry:n yhdistyminen Helluntaikirkkoon toteutuu - "Yhdentyminen on hyvä strateginen päätös helluntaiherätykselle"

Suomen Helluntaikirkon syyskokousta Kuopiossa johti varatuomari Markku Luoma ja sihteerinä oli Sirpa Matikainen. Vasemmalla Helluntaikirkon toimintasuunnitelmaa esittelevä toiminnanjohtaja Esko Matikainen. (Olavi Kumpulainen)
Suomen Helluntaikirkon syyskokousta Kuopiossa johti varatuomari Markku Luoma ja sihteerinä oli Sirpa Matikainen. Vasemmalla Helluntaikirkon toimintasuunnitelmaa esittelevä toiminnanjohtaja Esko Matikainen. (Olavi Kumpulainen)
Perjantaina 19.marraskuuta Kuopiossa pidetyssä Suomen Helluntaikirkon syyskokouksessa saatiin lopulta maaliin jo pitkään valmisteltu Hyvä Sanoma ry:n yhdistyminen Suomen Helluntaikirkoon.

Suomen Helluntaikirkon syyskuussa pidetty vuosikokous oli valtuuttanut hallituksen neuvottelemaan lopullisen yhdistymissopimuksen huomioiden kaikki aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tietoon tulleet asiat ja lopullinen päätös siirrettiin tuolloin tehtäväksi Helluntaikirkon syyskokouksessa. Asiasta äänestettiin ja hallituksen esitys hyväksyttiin äänin 27 – 4.

Sopimuksella yhdistetään kummankin yhteisön voimavaroja ja osaamista sekä puretaan päällekkäisiä toimintoja tarkoituksena jatkaa kummankin yhteisön harjoittamia toimintoja sovitulla toimintatavalla mahdollisimman tehokkaasti ja tuloksellisesti.

Yhdistyksen ja Yhdyskunnan välinen sopimus astuu voimaan 1.12.2021. Tällöin yhdistyksestä tulee kannatusyhdistys, Yhdistyksen toiminnat, varat, omaisuus ja työsuhteet siirtyvät Yhdyskunnalle. Yhdistyksen omistamat Aikamedia Oy:n osakkeet jäävät toistaiseksi Hyvä Sanoma ry:n omistukseen, kunnes osakkeiden siirtämisen menettely on varmistettu.

Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti oli tyytyväinen kokouksen lopputulokseen.

– On hienoa, että tämä pitkä prosessi saatiin maaliin. Taustalla on paljon rukousta ja suuri määrä suunnittelu- ja valmistelutyötä, ja siksi on kiitollinen olo. Kiitollisia saamme olla seurakuntien ja pastoreiden tuesta sekä myös kriittisistä näkökulmista. Niitä kaikkia on tarvittu.

Vaikka Aikamedia Oy ei olekaan ollut varsinainen neuvottelijaosapuoli yhdistymisessä, siellä on tapahtumia seurattu tarkkaan.

– Yhdentyminen on hyvä strateginen päätös helluntaiherätykselle. Tämä oli hyvä avaus ja toivon myös muiden toimijoiden rohkaistuvan tästä etsimään mahdollisia uusia yhdentymisiä, totesi kokouksen jälkeen Aikamedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Waltteri Haapala.

Myös Aikamedia Oy:n toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen näki ratkaisussa hyviä mahdollisuuksia Aikamedian toiminnan vahvistumiseen helluntaikentällä.

– Olen erittäin iloinen siitä, että olemme saaneet selkeän päätöksen helluntaikirkon vuosikokoukselta yhdistymisestä. Tästä päätöksestä käsin on turvallista lähteä kehittämään seurakuntien ja Aikamedian välistä vuoropuhelua ja tiivistä yhteistyötä. Koemme olevamme erityisesti seurakuntien ja seurakuntalaisten evankelioimis- ja opetusmateriaalin tuottaja ja haluamme kehittää palveluvalikoimaamme seurakuntien suuntaan myös muilla sektoreilla.

 

(Artikkeli päivittyy.)

 

Petri Mäkilä

 UUTISET