Hyry rakentaa yhteistä tulevaisuutta

Helluntaikirkon johtaja Usko Katto (takana keskellä) johti puhetta Hyryn kokouksessa. Kuva: Janne Lahti
Helluntaikirkon johtaja Usko Katto (takana keskellä) johti puhetta Hyryn kokouksessa. Kuva: Janne Lahti
Helluntailiikkeen yhteisten asioiden hoitaminen on löytänyt liikkeen satavuotisen historian aikana monenlaisia uomia. Luovaa lähestymistapaa siihen haettiin jälleen helluntaiseurakuntien rekisteröityjen yhteisöjen eli Hyryn syyskokouksessa, joka pidettiin 19.9. Fidassa Helsingissä.

Keskustelua viritti yhteisesti koettu tarve selkeyttää kokonaisuutta ja halu välttää toimintojen päällekkäisyyttä. Toisaalta yhteisöt kantavat huolta siitä, että eri työmuotojen omaleimaisuus säilyisi, talous kantaisi ja päätöksenteko pysyisi joustavana.

Hyry-yhteisöjen johtajat päätyivät siihen, että koko herätysliikkeen yhteisen tavoitteen hahmottaminen on nyt etusijalla. Sen jälkeen on aika tarkastella uudelleen myös rakenteellisia kysymyksiä. Helluntaikirkko sai Hyryn puheenjohtajayhteisönä tehtäväkseen valmistella keskustelua yhteisestä strategiasta.

Hyryn kokous käsitteli myös helluntailiikkeen yhteisten asioiden taloutta ja päätti pitää vuoden 2017 talousarvion edellisen vuoden tasolla eli 23 000 eurossa. Kulut jakautuvat yhteisöjen kesken niiden koon mukaan. Hyryn talous hoidetaan Helluntaikirkon kautta. Seuraavan kerran Hyry on koolla 13.2.2017.


Esko Matikainen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja