Hinduradikaalit hyökkäsivät helluntaiseurakuntaan Intiassa

Ryhmä hinduaktivisteja tunkeutui Intian Chhattisgarhissa sijaitsevaan helluntaiseurakuntaan maaliskuun alussa. International Christian Concernin mukaan 25 moottoripyörällä liikkeellä ollutta hyökkääjää syöksyi kirkkoon kesken jumalanpalveluksen, hakkasi 60 kristittyä, repi vaatteita naisten yltä ja tuhosi kirkon omaisuutta, kuten Raamattuja.

Poliisi pidätti seitsemän hyökkääjää, mutta hinduaktivistit uhkasivat, että vastaavia iskuja tullaan tekemään kristittyjä kohtaan ympäri Intiaa.

Vain viikkoa ennen hyökkäystä Intian hallitus oli evännyt maahantuloviisumit kansainvälisiin uskonnonvapauskysymyksiin keskittyneeltä amerikkalaisvaltuuskunnalta, jonka tarkoitus oli tutkia uskonnonvapausloukkauksia maassa.

Intian kristilliset yhteisöt ovat koettaneet pitää ääntä oikeuksiensa puolesta hinduradikaaleja  astaan, jotka jakavat Intian uskontolinjoihin ja leimaavat uskonnolliset vähemmistöt, myös kristityt, alempiarvoisiksi ja Intia-vastaisiksi.

Asiasta uutisoi The Christian Post.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja