Hillsongin erottama pastori Carl Lentz pyysi anteeksi syrjähyppyään

Carl Lentzin erottamisen taustatapahtumia ruoti äskettäin muun muassa amerikkalainen viihdekeskusteluohjelma The Wendy Williams Show. (kuvakaappaus YouTubesta)
Carl Lentzin erottamisen taustatapahtumia ruoti äskettäin muun muassa amerikkalainen viihdekeskusteluohjelma The Wendy Williams Show. (kuvakaappaus YouTubesta)

– Kun hyväksyy kutsun olla pastori, tulee elää tavalla, joka kunnioittaa tätä valtuutusta –-. Kun tämä ei tapahdu, on tehtävä muutos, Hillsong New Yorkin pastori Carl Lentz postasi Instagramissa marraskuun alussa.

 

– Olin uskoton avioliitossani, elämäni tärkeimmässä ihmissuhteessa, ja olen vastuussa tästä, Lentz jatkoi.

 

Hieman aiemmin Hillsongin perustaja, pastori Brian Houston oli ilmoittanut Hillsong New Yorkille Lentzin työsuhteen päättyvän.


Christianpost.comin saamassa lehdistötiedotteessa Houston sanoi erottamisen tapahtuneen ”johtajuuskysymysten, luottamuksen rikkomisen ja viime aikoina paljastuneiden moraalisten epäonnistumisten vuoksi”.

 

– Tiedän, että tämä tulee teille shokkina, mutta toivon teidän tietävän, ettei tätä liikettä otettu kevyesti, ja se tehtiin kaikkien parasta ajatellen, myös pastori Carlin, Brian Houston totesi.

 

Carl Lentz perusti Hillsong New Yorkin Manhattanille vuonna 2010 Joel Houstonin kanssa. Seurakuntaan kuuluu useita maailmantähtiä, joista osalle, kuten laulaja Justin Bieberille, Lentz on ollut myös mentori ja ystävä.

 

Carl Lentz korosti Instagram-viestissään olleen suuri etuoikeus palvella ja rakentaa Hillsongia. Laura-vaimon aviopuoliso ja kolmen lapsen isä pyysi anteeksi luottamuksen rikkomistaan ja totesi keskittyvänsä nyt rakentamaan uudelleen perhettään.




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja