Hengellisillä juhlilla jo toinen etäkesä – nettitapahtumien suma kesä-heinäkuun taitteessa

Seurakuntalainen.fi arvioi, että fyysisen ja virtuaalisen yhdistävät kristilliset tapahtumat ovat uusi normaali koronan jälkeenkin. Kuvakaappaus viimevuotisesta Vapaakirkon Toivon festivaalista.
Seurakuntalainen.fi arvioi, että fyysisen ja virtuaalisen yhdistävät kristilliset tapahtumat ovat uusi normaali koronan jälkeenkin. Kuvakaappaus viimevuotisesta Vapaakirkon Toivon festivaalista.

Suomen kristillisille yhteisöille ei tulisi kesää ilman YouTubea, sillä hengelliset kesäjuhlat pidetään jo toistamiseen pääosin verkossa. YouTuben ja sosiaalisen median ohessa monia kesäjuhlia voi seurata esimerkiksi YlelläRadio Deissä ja UskoTV:ssä.

Reilun kymmenen kesäjuhlan putki alkoi toukokuussa Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteisellä virtuaalitorstailla. Kesäkuussa juhlitaan niin helluntailiikkeen Nettikonferenssia kuin 13. kesäkuuta asti meneillään olevia Suomen Adventtikirkon kesäjuhlia (8.–13.6.), Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäiviä (11.–12.6.), Sanan Suvipäiviä sekä Baptisti- ja Vapaakirkon verkkotapahtumia.

 

Vapaakirkon Toivon festivaali lähetetään Tampereen vapaakirkkoseurakunnasta 20. kesäkuuta, ja sitä seurataan myös kymmenen vapaaseurakunnan festivaalikatsomoissa. Juhlaa ovat pohjustaneet seitsemän viikoittaista podcastia, joissa on puhuttu muun muassa Jeesuksen paluusta, rahasta ja seurakunnasta 2020-luvulla.

Baptistikirkko viettää verkkojuhliaan 18.–20. kesäkuuta. Kirkon Facebook-sivujen mukaan ”YouTubessa lähetetään joka päivä yksi erityyppinen tilaisuus: perjantaina musiikkia, lauantaina keskustelua ja sunnuntaina ehtoollisjuhla”.

Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma Suviseurat toteutetaan netissä 2.–5. heinäkuuta Reisjärveltä, ja tapahtuman Kesäseuraradio toimii jopa yli kuukauden.

Suviseurojen viestintätoimikunnan puheenjohtaja Eija-Riitta Niinikoski näkee (Seura 27.5.) verkkokesäjuhlien suurimpana haasteena sen, kuinka olla etänä, mutta silti läsnä ja yhdessä. Ongelmaa paikkaa sosiaalinen media, kuten Instagram, jonne seuravieraat päivittävät kuvia juhlanvietostaan.

 

Kesäjuhlien superviikonloppuun 2.–4. heinäkuuta liittyy peräti kolme muuta nettitapahtumaa: Kansanlähetyspäivät Ryttylästä, Herättäjäjuhlat Kauhavalta ja Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Evankeliumijuhla Turusta.

Evankeliumijuhlan projektipäällikkö Lukas Brenner sanoo Seurassa, että tämän kesän tapahtumajärjestelyt ovat olleet ensimmäistä koronakesää haastavampia.

– Se, minkä osallistujat kokivat uudeksi ja hyväksi viime vuoden verkkotapahtumassa, ei välttämättä tyydytäkään enää tänä vuonna.

Elokuulle osuvien kesätapahtumien tilanne elää koronatilanteen mukaan, ja toimijat tiedottavat käytänteistään niiden selvittyä.

 

Ruut AhonenUutiset
23/2021

UutisetTämä RV:n arkistoon melko epätyypillinen kuva on ilmeisesti jonkin toimikunnan tai hallituksen kokouksesta. Miehellä oikealla on suussaan piippu – kyseessä siis tuskin on minkään hengellisen...
UutisetKun Juhannuskonferenssin 2021 teemaksi päätettiin kaksi vuotta sitten ”Yhdessä”, ei tiedetty, että teema saisi epäviralliseksi jatkokseen vielä toisenkin sanan: etänä.
Tilanne haastaa konfere...
UutisetLähetysjumalanpalveluksessa puhujavieras naapurista ja aiheena Eurooppa
Nettikonffan lauantaipäivän lähetysjumalanpalveluksen tuottavat Fida ja Avainmedia. Tilaisuuden pääpuheen pitää tämänkertaise...
UutisetSuomen kristillisille yhteisöille ei tulisi kesää ilman YouTubea, sillä hengelliset kesäjuhlat pidetään jo toistamiseen pääosin verkossa. YouTuben ja sosiaalisen median ohessa monia kesäjuhli...
UutisetKeväällä IK-opiston eri opintolinjoilta valmistui useita opiskelijoita. Viime vuoden tavoin valmistujaisiin ei nytkään voitu kokoontua ja valmistujaisia pidettiin etäyhteyksin.
Kaksivuotiselt...
UutisetYli viisi vuotta helluntaiherätyksen valtakunnallista nuorisotyövaliokuntaa luotsannut Jarkko Lindqvist Tampereen helluntaiseurakunnasta jättää puheenjohtajan paikan, ja hänen seuraajaks...
UutisetGazan rajan läheisyydessä sijaitsevasta Askelonin kaupungista on tehty merkittävä muinaislöytö. Israelilaiset arkeologit kaivoivat Askelonin kansallispuiston alueelta suurimman tähän asti Israelis...
UutisetJoukko USA:n arvostettujen yliopistojen professoreita ja ihmisoikeuspuolustajia on lähettänyt Yhdysvaltain kansainväliselle uskonnonvapauskomissiolle kirjeen, joka puolustaa kansanedustaja Pä...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan