Juhannuskonferenssilla edelleen merkittävä tehtävä

Helluntailiikkeen yhtenäisyyden rakentaja

Konferenssi-isäntä Marko Halttuselle kesäkonferenssit ovat olleet merkittäviä lapsesta saakka. Kuva on vuoden 2013 Juhannuskonferenssista. Kuva: Marko Halttunen
Konferenssi-isäntä Marko Halttuselle kesäkonferenssit ovat olleet merkittäviä lapsesta saakka. Kuva on vuoden 2013 Juhannuskonferenssista. Kuva: Marko Halttunen

Marko Halttuselle juhannuskonferenssit ovat olleet osa elämää lapsesta saakka. Hän muistaa hyvin niitäkin vuosia, kun konferenssi vielä kiersi paikkakunnalta toiselle.

 

– Lapsuudessa oli hienoa kokea kesäkonferensseissa suuren juhlan tuntua.

 

1990-luvulla hän oli jo mukana talkootyössä, useimmiten tulkkina. Vuodesta 2001 alkaen konferenssiorganisaatiosta muodostui hänelle merkittävä työpaikka, ja tämän kesän tapahtuma onkin hänelle jo yhdeksästoista perättäinen konferenssi.

 

 

Tavoittava ja evankelioiva

Vuoden 2019 Juhannuskonferenssin teemaksi on valittu Jeesus. Teema johtaa juhlakansan kristikunnan ytimeen, sillä ilman Jeesusta ei ole kristillistä uskoa. Teemaa täydentää pienoisevankeliumiksi kutsuttu raamatunjae Johannes 3:16, joka läpäisee konferenssin ohjelman erityisesti raamattutunneilla ja iltajuhlissa. Raamattutunneilla käsitellään systemaattisesti pienoisevankeliumin sanomaa eri näkökulmista.

 

– Tilaisuuksien sanoma tulee olemaan vahvasti tavoittava ja evankelioiva. Siitä syystä myös iltajuhlien puhujavieraamme on kansainvälinen evankelista Daniel Kolenda, Christ for All Nations-järjestön johtaja ja siinä ominaisuudessa myös saksalaisen evankelistan Reinhard Bonnken työn jatkaja, Halttunen kertoo.

 

Kesäkonferenssin ohjelmarakenteita on viime vuosien aikana uudistettu panostaen tilaisuuksien laatuun ja samalla karsien niiden määrää.

 

– Aiemmin tilaisuuksia oli liikaa, ja siksi niiden määrää vähennettiin. Painopistettä siirrettiin selvästi juhlateltan mutta myös teemateltan ohjelmiin.

 

– Tänä vuonna olemme halunneet vastata myös ajankohtaisiin haasteisiin muun muassa nuorten aikuisten teemafoorumien kautta. Esillä ovat yhteiskuntaakin vahvasti koskettavat eettiset kysymykset, joista teemafoorumissa on puhumassa professori Tapio Puolimatka.

 

 

Yhteyttä rakentava

Vaikka jotkut ovat epäilleet kesäkonferenssin nykymerkitystä, Halttunen uskoo edelleen sen tärkeään rooliin helluntailiikkeen yhdistäjänä.

 

– Juuri helluntaiherätyksen yhtenäisyyden ja yhteyden vahvistajana kesäkonferenssilla on edelleen merkittävä tehtävä, Halttunen toteaa.

 

– Monien muiden yhteisten tapahtumien, kuten maakuntajuhlien, loputtua konferenssin rooli vain korostuu. Tämä on foorumi, jolla niin seurakuntaväki kuin liikkeen vastuunkantajatkin voivat kokoontua laajalla rintamalla yhteen.

 

– Olemme halunneet järjestää aivan oman kohtaamispaikan nykyään aktiivisesti seurakunnissa työskenteleville pastoreille ja vanhimmille sekä myös herätysliikkeemme veteraaneille.

 

Juhannuskonferenssi on merkittävä näyteikkuna myös helluntailiikkeen ns. Hyry-yhteisöille, joiden työ on esillä monin tavoin niin Missio- kuin Visioteltassakin.

 

– Unohtaa ei voi myöskään konferenssin merkitystä nuorelle sukupolvelle. Edelleen tapahtuma kerää suuren määrän nuoria ja ilahduttavan runsaslukuisesti myös osana talkooväkeä, jota kaiken kaikkiaan tapahtumassa on tänäkin vuonna yli 1 700, Halttunen kehuu.

 

– Haluan rohkaista jokaista reilusti mukaan kokemaan kesäkonferenssi henkilökohtaisen osallistumisen kautta. Silloin sen merkitys löytää aivan uuden tason itse kunkin omassa elämässä.

 

 

 

Petri Mäkilä




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja