Helluntailiikkeen Maailmankonferenssi 2025 Helsinkiin – ”Toivottavasti se nostaa tietoisuutta, että olemme kansainvälisesti aika iso toimija”

Maailman helluntaiyhteisön johtaja, amerikkalainen Billy Wilson saarnasi sunnuntaina 12. syyskuuta Helsingin Saalem -seurakunnassa. Puheessaan hän kehotti palaamaan yksinkertaiseen uskoon ja huutamaan asioihinsa Jumalalta apua. Wilsonia tulkkasi Saalemin johtaja Mika Yrjölä. (Esko Matikainen)
Maailman helluntaiyhteisön johtaja, amerikkalainen Billy Wilson saarnasi sunnuntaina 12. syyskuuta Helsingin Saalem -seurakunnassa. Puheessaan hän kehotti palaamaan yksinkertaiseen uskoon ja huutamaan asioihinsa Jumalalta apua. Wilsonia tulkkasi Saalemin johtaja Mika Yrjölä. (Esko Matikainen)

Useita vuosia palloteltu mahdollisuus saada maailmanlaajuisen helluntailiikkeen päätapahtuma Maailmankonferenssi Suomeen on toteutumassa.

Kolmen vuoden välein eri maissa kiertävä kokoontuminen, jonka muoto on vaihdellut johtajuuskonferenssin ja yleisölle suunnattujen massatapahtumien välillä, on pidetty Suomessa kerran aiemmin, vuonna 1964.

 

Vuoden 2025 helluntain ajalle kaavailtua Maailmankonferenssia isännöivät Helsingin Saalem -seurakunta ja Suomen Helluntaikirkko.

 – Kyllähän se on hieno mahdollisuus Suomelle, ja toivottavasti se myös pikkaisen nostaa helluntailiikkeen profiilia ja tietoisuutta, että olemme aika iso kansainvälinen toimija. Tätä ei aina muisteta omassa kontekstissamme, Helsingin Saalemin johtaja Mika Yrjölä kommentoi.

 

Tulevan konferenssin käytännön järjestelyt lähtevät liikkeelle hiljalleen. Tähän kuuluu paitsi tarkemman aikataulun ja paikan sopimisia myös eri yhteistyötahojen kanssa järjestäytymistä sekä Suomen helluntaiherätyksen sisällä että liikkeen pohjoismaisten toimijoiden kesken.

–  Vuoden sisään pitää saada valittua organisaatio ja haarukoitua potentiaalisia järjestäjätahoja ja paikkoja. Ensi vuoden lokakuuhun mennessä, jolloin on seuraava Maailmankonferenssi Koreassa, on ensimmäinen etappi, jossa pitää olla perusspeksejä valmiina, Yrjölä paaluttaa.

 

Maailman Helluntaiyhteisön (PWF) johtaja Billy Wilson vieraili viime viikolla Suomessa ja tapasi Helsingin Saalemin ja Suomen Helluntaikirkon edustajia aiheen merkeissä. 

– Pyhän Hengen teema tulee olemaan vahva, tiivistää Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen tapahtuman sisällöstä käytyjä keskusteluja.

Hän toteaa, että Pyhän Hengen kasteesta ja armolahjoista puhuminen on turhankin paljon jäähtynyt, vaikka juuri ne saavat aikaan evankelioimista ja lähetystyöintoa.

 

Suomen valinta Maailmankonferenssin 2025 pitäjäksi on ollut pitkä prosessi. Tapahtumaa pyydettiin Suomeen jo vuonna 2013, ja asia sai loppuvahvistuksen vuonna 2019 Kanadan Calgaryn Maailmankonferenssissa.

Calgaryn kokoontuminen jäi melko pieneksi, koska kohteeseen oli vaikea saada viisumia esimerkiksi monista Afrikan maista. Helsingin kohdalla samaa ongelmaa ei tule olemaan.

 

– Yksi Suomen etu on se, että tänne on helppo matkustaa ja saada viisumeita, Kanadan konferenssissa mukana ollut Fidan apulaistoiminnanjohtaja Jyrki Palmi toteaa.

– Uskomme, että Suomi kerää laajasti yleisöä. Kiinnostusta on jo Skandinaviasta, Venäjältä ja Baltiasta, ja odotusarvomme on, että tästä tulee ison mittaluokan tapahtuma.

 

Ruut Ahonen



Kesälukemista 2021
34/2016Sateet

Kesälukemista 2021Hollolasta kotoisin oleva 25-vuotias Sanni Kinnunen tutustui porilaiseen poikaystäväänsä Severi Aaltoseen keväällä 2015 netin välityksellä. Välimatkaa oli parisataa kilometriä,...
Kesälukemista 2021Aloitin musiikin tekemisen 15-vuotiaana. Hommasin headsetin ja tietokoneelle Audacity-ohjelman, latasin jostain biittejä ja aloin räpätä. Pian jo keikkailtiin ympäri Suomea kaverini Nikin kanss...
UutisetJos päivän tekstin lukemiseen menee muutama minuutti, kynnys ei ole kiireisellekään liian korkea.
Kesälukemista 2021Hengellisyys on jotain, mitä tavoitellaan ja kaivataan ja johon peilataan omaa elämää – ei niinkään jonkinlainen ylempiarvoinen elämäntapa, jonka pohjalta pystyy arvioimaan kaikkea ympärillä näk...
Kesälukemista 2021Kun katson peiliin, näen itseni Jumalan kuvana ja rakastettuna virheistä ja puutteistakin huolimatta.

Lapsuuden haaveammattini oli opettaja, mutta ohjauduin pitkäksi aikaa kansa...
Kesälukemista 2021Dekkarikirjailija Timo Kyllönen uppoutui kristillisten dekkareiden maailmaan vuosia takaperin Terri Blackstockin sarjan Cape Refuge kautta.
– Pidin kirjoista eri...
Kesälukemista 2021Kesän 2020 alkupuolella Lauri ”Late” Johansson oli juuri päässyt eroon jalkapannasta, jolla hänen käyttäytymistään oli seurattu toukokuun 2020 loppuun asti jatkuneen valvotun koevapauden a...
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja