Helluntailaista etiikkaa etsimässä – helluntaiteologinen symposiumi pureutuu aiheisiin, jotka saavat somen kuohumaan

Järjestyksessään kolmas helluntaiteologinen symposiumi järjestetään 19.–20. maaliskuuta. Webinaarina toteutettavassa tapahtumassa pureudutaan aikamme ajankohtaisiin ja vahvasti myös herätyskristittyjä jakaviin eettisiin kysymyksiin.

 

2020-luvun seurakunta kohtaa entistä enemmän etiikkaan liittyviä uusia kysymyksiä ja globaaleja haasteita. Ne koskevat esimerkiksi ilmastonmuutosta, maahanmuuttoa, seksuaalivähemmistöjen asemaa sekä kristinuskon politisoitumista. Myös esimerkiksi aborttia ja hedelmöityshoitoja koskevia vaikeita kysymyksiä on noussut esille kansalaisaloitteiden ja lakimuutosten muodossa.

 

Eettisistä kysymyksistä keskustellaan paljon sosiaalisessa mediassa, joka tutkitusti vahvistaa polarisaatiota ja vastakkainasettelua. Tämä tekee sivistyneen keskustelun yhä vaikeammaksi. Webinaarissa pohditaan, millaisia näkökulmia helluntailainen kristillisyys tarjoaa näihin ajankohtaisiin eettisiin kysymyksiin.

 

Webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Symposiumin ohjelma ja puheenvuorojen pitäjät löytyvät osoitteesta .

 

 

IK-opisto, Petri Mäkilä

 

 

Lisätietoja symposiumista: ja .




40/201

Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja
Traumatietoisuutta lasten kohtaamiseen – ViaDia ry panostaa huostaanotettuihin, adoptoituihin ja kotimaastaan paenneisiin lapsiin
Tapaamisia vuosikymmenien jälkeen – Nuorisokuoro on jättänyt monelle lähtemättömän myönteisen jäljen