Home pakotti Hopeseurakunnan uusiin tiloihin – Jumalanpalvelukset nyt Linnateatterissa

Hopeseurakuntana tunnettu Turun vapaaseurakunta kokoontuu tällä hetkellä sunnuntain jumalanpalveluksiinsa Turun Linnateatterissa sekä muiden toimintojensa osalta muun muassa kahviloissa ja kaupungilta saaduissa tiloissa. 

– Harjoitustilaa bändille on ollut hankalaa löytää, pastori Jopi Pietiläinen kertoo. 

Toiminta uudelleenorganisoitiin vain kolmessa viikossa syyskauden alkaessa. Seurakunnan vuonna 1957 vihitty kirkkorakennus Tuureporinkadulla on poistettu käytöstä. 

Kirkossa on laajoja kosteus- ja homevaurioita, eikä rakennusteknisesti lähes alkuperäisasussa olevaa rakennusta enää korjata. Purettavan kiinteistön käsittävä tontti ollaan myymässä. 

– Monille seurakuntalaisille oman kirkon menetys on tietysti kova paikka. Toisaalta moni näkee tilanteen suurena mahdollisuutena, Jopi Pietiläinen kuvailee. 

– Seurakunta mielletään usein suljetuksi yhteisöksi. Tämä voi olla meille mahdollisuus avautua osaksi suurempaa yhteisöä, kaupunkia. 

Noin seitsemänsadan jäsenen seurakunta etsii toiminnalle uutta säännöllistä kokoontumispaikkaa. Uutta kirkkoa ei olla rakentamassa.

 

 

Anssi Tiittanen

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita