Keskiviikko 18. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Erkki, Eero, Eerikki, Eerik, Erik, Jerker, Erika

Heikki Kangas oli monipuolinen toimittaja

Heikki Kankaan (1958-2022) mietteliäs katse tuli tutuksi Hyvä Sanoma -lehdessä vuosituhannen vaihteessa. (RV-arkisto)
Heikki Kankaan (1958-2022) mietteliäs katse tuli tutuksi Hyvä Sanoma -lehdessä vuosituhannen vaihteessa. (RV-arkisto)
Hyvä Sanoma -lehden entinen päätoimittaja Heikki Kangas on kuollut. Kangas menehtyi pääsiäisviikon tiistaina Israelissa saatuaan muutamaa päivää ennen vakavan sairauskohtauksen. Hän vaipui koomaan, eikä enää tullut tajuihinsa. Kangas oli kuollessaan 64-vuotias.

Heikki Kangas työskenteli toimittajana ja matkailuyrittäjänä Israelissa. Pyhän maan maisemat ja paikat tulivat tutuiksi monille suomalaisille Kinneret Toursin matkoilla.

Toimittajana hänen kertojanäänensä tuli tutuksi ennen muuta Radio Dein kolumnistina. Kangas toimitti Israelista ajankohtaisraportteja, joissa hän päivitti kuulijoiden kuvaa Lähi-idän alueen tapahtumista. Kangas oli vahva Israelin ystävä ja tukija, mutta hänen raporteistaan kuulsi leimallisena laaja-alainen paneutuminen alueen politiikkaan ja elinkeinoelämään, mikä merkitsi ymmärtävää asennetta myös konfliktin muita osapuolia kohtaan.
– Halumme olla rakentamassa matkailun kautta rauhan siltoja sekä opettaa ihmisiä syvemmin tuntemaan Raamatun maata ja ymmärtämään, miksi on tärkeätä toivottaa rauhaa Jerusalemille ja rukoilla laajemmin Lähi-idän rauhan puolesta, Heikki ja Susanna Kangas kertoivat yrityksen verkkosivuilla.

Hyvän Sanoman päätoimittajana Heikki Kangas toimi vuosituhannen vaihteessa muutaman vuoden ajan. Kankaan tehdessä työtään Israelista käsin Hyvä Sanoma oli yksi ensimmäisistä etäyhtyksien varassa toimineista toimituksista Suomessa.

Viimeisinä vuosina Heikki Kangas teki Ristin Voitolle muutamia uutisjuttuja ja kolumneja. Hänet muistetaan positiivisena ja kannustavana yhteistyökumppanina.

Anssi Tiittanen
uutis- ja verkkopäällikkö

Katso Heikki Kankaan toimittama

Heikki Kankaan


UUTISET