Hankasalmen Joulupuoti välitti lämpöä ja rauhaa

Itsetehdyt tuotteet houkuttelevat ostoksille Joulupuotiin.
Itsetehdyt tuotteet houkuttelevat ostoksille Joulupuotiin.

Tarvitaan kädentaitoja, luovuutta, organisointia ja iso annos vaivannäköä, jotta saadaan syntymään jotain sellaista, mitä on Hankasalmen helluntaiseurakunnan järjestämä Joulupuoti.

 

Tänä vuonna kolmepäiväinen myyjäistapahtuma järjestettiin jo neljännen kerran. Alun perin nuorten kotiäitien aloitteesta lähdettiin uudistamaan perinteisiä myyjäisiä, ja nyt Joulupuoti kiinnostaa jo sisustuksesta kiinnostuneita paikallisia. Useat kymmenet hankasalmelaiset, jotka eivät muuten käy seurakunnan tilaisuuksissa, tulevat käymään Joulupuodissa. Tärkeä väylä markkinoinnissa on ollut Facebook.

 

– Teimme seurakuntamme sivulle Joulupuoti-tapahtuman, jonne lisäsimme tuotekuvia pikkuhiljaa ennen puodin aukeamista. Näin saamme ihmiset kiinnostumaan tuotteistamme ja tulemaan katsomaan niitä paikan päälle. Joku on tullut hakemaan tiettyä tuotetta netistä nähdyn kuvan perusteella, kertovat Joulupuodin pääorganisaattorit Maiju Kauppinen ja Maria Kaatrasalo.

 

Joulupuodin tuotteita aletaan suunnitella jo alkusyksystä.

 

– Uskomme siihen, että Jumala on tämän kaiken takana. Ilman hänen apuaan emme olisi pystyneet vuosi toisensa jälkeen toteuttamaan puotia tässä mittakaavassa, toteaa Maiju Kauppinen.

 

Joulupuodin onnistumisen edellytyksenä on ollut selkeä työnjako. Taustajoukot aina anopeista ystäviin, omista puolisoista puhumattakaan, ovat syksyn mittaan nousseet arvoon.  Koko puodin toteuttamiseen on osallistunut kymmenkunta ihmistä: yksi tekee käsitöitä, toinen kuljettaa havuja havukranssitalkoisiin, kolmas keittää kahvia ja niin edelleen.

 

Maiju Kauppiselle ja Maria Kaatrasalolle on sydämen asia, että Joulupuotiin on ihmisten hyvä tulla. Hankasalmen helluntaiseurakunnan eteinen kokeekin suuren muutoksen Joulupuodin aikaan. Naulakoiden ja tekokukkien tilalle tuodaan vanhoja ovia ja vain puotia varten nikkaroituja puulaatikoita. Tuotteet asetellaan kauniisti esille ja valaistus tehdään tunnelmalliseksi. Taustalla hiljaa soivat joululaulut viimeistelevät kokonaisuuden. Moni paikalle saapunut asiakas pysähtyykin jo ovella ja henkäisee ihastuksesta, kun ”täällä on niin kaunista”. Myös ulkopuolella sisäänkäyntiin kiinnitetään huomiota. Oven reunuksia kiertää havuköynnös, jossa on jouluvalot. Se kutsuu astumaan sisään.

– Tänä vuonna saimme palautetta ohikulkijalta, joka kertoi, että jo sisäänkäyntiä katsellessa tuli lämmin ja rauhallinen olo, kertoo Maria Kaatrasalo.

 

Kun kysytään, mikä motivoi kotiäitejä antamaan omastaan vuosi toisensa jälkeen, saa moniulotteisen vastauksen.

 

 – Saamme palvella Jumalaa niillä taidoilla, joita hän on meille antanut. Samalla saamme seurakunnalle myönteistä mainosta ja vielä taloudellista hyötyäkin. On ihana myös olla madaltamassa kynnystä astua seurakunnan ovesta sisään, sanovat Kauppinen ja Kaatrasalo.

 

Kun Joulupuodin aika lähestyy, alkaa loppukiri. Puoti saadaan valmiiksi usein vasta viimeisenä iltana ennen avaamista. Loppuvalmisteluihin kuuluu myös tuotteiden siunaaminen.

 

– Haluamme, että siunauksin tehdyt tuotteet vievät siunauksen mennessään. Olisi ihana kuulla ihmisten tarinoita siitä, miten tehdyt käsityöt tuottavat iloa, pohtii Kaatrasalo.
3/2016

KolumniKristillinen usko ei myy. Tämä ei ole mikään ihmetyksen aihe. Nykyisessä kulttuurillisessa tilanteessa perinteinen kristillinen sanoma nähdään tiedollisesti hämäränä, koska siihen sisältyvät väitteet...
UutisetTiede ja Raamattu ovat vuosia näyttäneet olevan erimielisiä siitä, mistä vesi tuli alun perin maapallolle.

Raamatussa 1. Mooseksen kirjan 7. luvussa kuvataan, miten vedenpaisumuksen alkaessa ”...
UutisetBritannian poliisin tilastojen mukaan vihanilmaukset juutalaisia ja muslimeja kohtaan lisääntyivät selvästi vuonna 2015. The Washington Postin mukaan erilaisia väkivalta- ja häirintätapauksia näitä ka...
UutisetMalawissa Kalibu Academyn raamattukoulussa on tapahtunut vuosia hyväksikäyttöä, joka on sisältänyt niin seksuaalista häirintää kuin psyykkistä ja fyysistä kuritusta. Sitä ovat toteuttaneet koulun tämä...
UutisetKristittyihin kohdistuneet vainot olivat viime vuonna voimakkaampia kuin kertaakaan aiemmin modernina aikana, raportoi Open Doors USA -järjestö.

Järjestö julkaisi vuosittaisen World Watch List...
UutisetABC-huoltoasemilla on viime vuosina järjestetty häätilaisuuksia sekä hautajaisiin liittyviä muistotilaisuuksia. Kappelitiloista arkisempiin ympäristöihin siirtyneistä tilaisuuksista kertoi Ilta-Sanoma...
UutisetHymyn maassa loistaa evankeliumin valo.
UutisetKansainvälistä Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään jälleen 18.–25. tammikuuta. Tämän vuoden teema on ”Kutsuttu julistamaan Jumalan suuria tekoja”.

Rukousviikkoa varten Suo...
UutisetKatolilaisten mukaantulo radiojumalanpalvelukseen oli liikaa Pielaveden helluntailaisille.
UutisetEvankelis-luterilainen kirkko on nimennyt kaksitoista tunnettua suomalaista liikuntakummeiksi. Tarkoituksena on lisätä liikunnan osuutta seurakuntatyössä.

– Liikunta on oiva keino pitää huolta...
UutisetSuomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen pitää Suomen vapaakristillisen neuvoston ja Ekumeenisen Neuvoston yhdistämistä selvittämisen arvoisena asiana.

Suomen Baptistikirkko esit...
UutisetUusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela varoittaa pääkirjoituksessaan kristittyjä uskon tien molemmilla puolilla olevista ojista.

Ojista toisen, liberaaliteologian, ovat kristityt Nummelan...
PuheenaiheMiika Aalto ideoi ja toteuttaa tuoreita tapoja kertoa Jeesuksesta. “Aina ei tarvitse olla niin vakavaa – tämä on ilosanoma!” hän muistuttaa.
UutisetTeologia ja tieteellinen maailmankuva -seminaari veti viime viikon torstaina ja perjantaina Helsingin yliopiston 250-paikkaisen juhlasalin täyteen. Osa kuulijoista jäi seisomapaikoille.
...
UutisetJoulupuoti syntyi kotiäitien ajatuksesta uudistaa helluntaiseurakunnan perinteisiä myyjäisiä.
KolumniJuhannukseen on aikaa noin kuusi kuukautta.

Paljastus kulisseista: Juhannuskonferenssi on muuttumassa. Kenttähuhujen mukaan silmiinpistäviä muutoksia olisi kaksi. Ensinnäkin tilaisuuksien ohjel...
KolumniMinun suosikkifobiani – panterafobia – on valittu pelkästään sen perusteella, että se tuntuu huvittavalta: anopinpelko. Joillekin se saattaa toki olla traagista, mutta ne kolme vuotta, jotka minä ehdi...
PääkirjoitusRistin Voiton toimitus on parhaita näköalapaikkoja helluntailiikkeen yhteisölliseen elämään. Myös erilaiset jännitteet ja ristiriidat ovat viikoittain läsnä toimituksen arjessa.

Isoa kuvaa kats...
UutisetSiinä missä moni tyytyy perinteiseen piparkakkutaloon, Marika Löfgren muovailee taikinasta paloaseman, saunan tai vessan.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan