Gospelin tuulia Levitunturilla

Kittilän oma laulajatyttö, Saila Ruotsala, iloitsi öisestä tunturikonsertista yhdessä Leevi Ahopellon kanssa.
Kittilän oma laulajatyttö, Saila Ruotsala, iloitsi öisestä tunturikonsertista yhdessä Leevi Ahopellon kanssa.

Matkailu- ja talviurheilukeskuksena tunnettu Kittilän Levi toimi mahtavana näyttämönä lähes viikon mittaiselle gospeltapahtumalle 11.–18. kesäkuuta. Lapin kesän valoisimpaan aikaan sijoittunut tapahtuma kantoi nimeä Levi G 24. Sen katto-organisaationa toimi Leevi Ahopellon perustama järjestö E-Compass.

 

Puitteet löytyivät Levin keisarinnaksi nimetyn Päivikki Palosaaren korkeatasoisesta Hotelli Hullu Porosta ja Taivaanvalkeista. Konsertit toteutettiin Hullu Poro Areenalla, jonka äänentoisto- ja valaistustekniikka on Suomen huippua.

 

– Olen saanut tapahtuman ajan olla käsittämättömän rakkauden keskellä. Musiikki ylitti kaikki odotukseni, ja hengellisyys on ollut huikea kokemus, Palosaari tiivisti henkilökohtaisia tunnelmiaan.

 

Gospeltapahtuman taiteellinen johtaja Lasse Heikkilä loi tekniikkatiiminsä, orkesterinsa ja luottoartistiensa kanssa tasokkaan musiikkikattauksen. Ohjelmistossa olivat muun muassa japanilainen Kaori Mukahi, saamelainen Friddja-yhtye, kantelevirtuoosi Ida Elina, VIA-yhtye ja Jippii-kuoro sekä vahvat tulkitsijat Jippu, Saila, René sekä Susan Yli-Knuuttila. Romanimusiikin taituri Rainer Lindeman riemastutti esiintymällä yhdessä pienen  Viljami-kitaristin kanssa.

 

Lisämausteensa toivat Suomalaisen messun juhlaversio, taidenäyttely, yrittäjäaamiainen, ICEJ:n esittely ja Nukketeatteri Paradoksi. Tapahtuman johtaja Leevi Ahopelto konsertoi levynsä julkistamisen merkeissä. Veikko Ruohotien ja Lasse Heikkilän Metsä-elokuvakonsertti oli huikea Jumalan luomistyön ylistys.

 

 

 

Ylistystä huipulla

E-Compass on kristilliseltä arvopohjalta toimiva yhteiskristillinen kasvatusjärjestö, joka edistää evankeliumin lisäksi kristillistä kasvatustyötä ja tukee erityisryhmiä. Tästä osoituksena Leville oli kutsuttu VIP-vieraiksi seitsemänhenkinen kehitysvammaisten ryhmä hoitajineen Lempäälän Kivalakodeista.

 

Levi G 24 -tapahtuma päättyi lauantaiyönä yhteiskonserttiin Levitunturin päällä, josta avautui yöauringon sävyttämä maisema kymmenien kilometrien päähän. Konsertti alkoi  Maamme-laululla ja sen päätti Laulu Suomelle. Kittilän kunnanjohtaja Timo Kurula toi kiitoksensa tapahtuman järjestäjille.

 

Tapahtuman budjettia tai kävijämäärää kyseleville Ahopelto totesi, että hänen Raamatussaan ei lähetyskäskyn toteuttamisen ehtona ole rahan tai ihmisten määrä.

 

– Laskutavasta riippuen voin sanoa, että tapahtuma- ja päiväkohtaisesti laskien tilaisuuksissa oli yli 2 000 ihmistä jakaantuen eri tapahtumiin.

 

Välillä hengästyttävän tiivis mutta huolellisesti organisoitu gospeltapahtuma saa jatkoa ensi vuonna. Lapin alkukesä onkin paras aika kesämatkailulle valon ja sääskitilanteen vuoksi.

 

Matkailuyrittäjänä toimiva lapinmies Pekka Vaattovaara kertoi gospeltapahtuman olleen alkua monien uskovien vuosien esirukousten täyttymykselle.

 

– Tämä viikko oli toteutettu viisaalla ja kauniilla tavalla evankeliumin arvon mukaisesti, Vaattovaara summasi.

 

 

Kirsi-Klaudia Kangas

 
26/2017

UutisetPitkän linjan vapaakirkollinen vaikuttaja iloitsee siitä, että kristillisillä yhteisöillä on nyt valmiutta kuunnella enemmän toisiaan.
PääkirjoitusVuosia sitten Englannin koululaitoksessa herättiin huomaamaan, että oppilaiden lukutaito oli pahasti rapistunut. Kouluissa oli kyllä puuhailtu ja kehitelty kaikenlaista, mutta oppimisen per...
Miten onTämän vuoden herättäjäjuhlia vietetään 7.–9. heinäkuuta herännäisyyden juurilla, Paavo Ruotsalaisen kotipitäjässä Nilsiässä. Pääpaikka sijaitsee aivan Nilsiän keskustassa.


...
UutisetGradututkimuksen mukaan lähetysaiheinen intensiivikurssi innostaa monia elämään lähetyshenkistä elämää omalla paikallaan.
UutisetKehitysvammatyö on nimetty Hyvä Sanoma ry:n Vammaispalvelun kolmanneksi valtakunnalliseksi työmuodoksi kuurojen työn ja näkövammaistyön rinnalle.


Toiminta alkoi Turun paik...
UutisetOulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti, että Rovaniemen seurakunnassa voidaan esirukoilla samaa sukupuolta olevien pariskuntien puolesta.


Asia liittyy luterilaisen kirkon...
UutisetMonipuolinen tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna.
UutisetHeinäkuun ensimmäinen päivä muodostaa tänä vuonna symmetrisen lukujonon 1.7.17. Päivä on suosittu vihkipäivä, kun se vieläpä sattuu lauantaille. Suosittuja vihkikirkkoja on varattu ahker...
UutisetHelluntaiherätyksen Juhannuskonferenssia vietettiin viime viikolla. Posti- ja painoaikataulujen muututtua keväällä Ristin Voitto menee nykyisin painoon jo torstaina – niinpä konferenssiu...
UutisetAasian perinteiset lähetyskohteet ovat auttaneet elämässä eteenpäin kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria.
UutisetPietarilaisen Aamutähti-nimisen helluntaiseurakunnan pastorit Aleksanteri Turovsky ja Georgi Overchenko sekä evankelista Sergey Markov Moskovasta vierailivat juhannusta edeltävällä viikoll...
UutisetRistin Voiton yhdessä muiden kristillisten medioiden kanssa toteuttamalla Seurakuntalainen.fi-uutisverkkosivulla oli maaliskuussa kävijöitä lähes 90 000. Tammi-kesäkuussa kävijämäärät ovat kasva...
MuutKirja käsittelee kahta teemaa, jotka nivoutuvat toisiinsa: tyttöjen ympärileikkausta etiopialaisessa kyläyhteisössä ja länsimaisessa kulttuurissa elävän maahanmuuttajaäidin sielunmaisema...
PuheenaihePääsevätkö muut kristityt taivaaseen? Kysymys voi olla kipeä niissä yhteisöissä, joissa uskotaan, että vain oma seurakunta vaeltaa valkeudessa.
KolumniTörmään naapuriin porraskäytävässä. Hissimatkalla ehdimme pikapikaa vaihtaa kuulumiset. Juuri ennen hissin pysähtymistä Pirjon *) kerroksessa kysyn äkkiä, miten yhteinen naapurimme Aulikki...
PuheenaiheUusapostolisen kirkon erikoisin piirre on sakramenttien jakaminen kuolleiden puolesta.
ArtikkelitOlemme kuulleet sanottavan, että demokratia ei sovi seurakuntaan ja ettei asioita pitäisi päättää äänestämällä. Miten asiat sitten pitäisi ratkaista, jos täyttä yksimielisyyttä ei löydy?...
MuutLiika suunnittelu voi viedä reissusta vapauden tunteen, kokenut karavaanari tietää.
UutisetKristilliseen Holy Golf -tapahtumaan otettiin mukaan tänä vuonna uusia kilpailumuotoja. Kisa järjestettiin Revontuli Golfissa Hankasalmella.


Perinteisten kaksipäiväisten k...
UutisetReijo Ruotsalainen on aina rakastanut kaksipyöräisiä kulkuneuvoja.
MuutUskontotieteilijä Tuija Hovi on seurannut karismaattisuuteen liittyviä kohuja tutkijan näkökulmasta (Kotimaa 24/17).


– On hyvä, että väärinkäytöksiä tuodaan päivänvaloon ja e...
MielipideRaamattuopiston kymmenviikkoinen syyskurssi vuonna 1955 oli jo melkein lopuillaan. Ehkä kurssiväsymystä torjumaan oli viimeisten viikkojen opettajaksi tulossa Helsingin Saalem-seurakunnan...
MuutLeevi Kakko syntyi 4. heinäkuuta 1937 Karjalan Kannaksella, Kanneljärven pitäjässä viisilapsisen perheen toiseksi vanhimpana. Leevin isä Toivo ja äiti Hilma olivat tulleet uskoon jo nuor...
MuutYstäväni, uskonveljeni ja vankilatyötoverini Antti Armas Sainio syntyi laitilalaiseen maanviljelijäperheeseen 8.7.1927 kohtalaisen hyviin oloihin. Vanhemmat kasvattivat Anttia parhaansa m...
MuutTangokuningattareksi vuonna 2000 kruunattu Mira Kunnasluoto näytti värinsä jo viime levyllään vaihdettuaan tangon gospeliin. Uusi hengellinen äänite herättelee ihmisiä kääntymään Jumalan puoleen.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan