Fila jakaa joululahjoja pakolaisille

Irina Ala-Lahti (vas.) ja Emilia Hoisko tekivät innolla kortteja. - Me haluamme ilahduttaa turvapaikanhakijoita. Olisi hienoa nähdä, kun lapset saavat nämä. Kuva: Niina Tuovinen
Irina Ala-Lahti (vas.) ja Emilia Hoisko tekivät innolla kortteja. - Me haluamme ilahduttaa turvapaikanhakijoita. Olisi hienoa nähdä, kun lapset saavat nämä. Kuva: Niina Tuovinen
Fila Helsinki -seurakunnan ruokasalissa käy iloinen vilske. Yhden pöydän äärellä tehdään kauniita kortteja glittereineen ja kiiltotarroineen.

Toisen pöydän luona paketoidaan suihkusaippuoita, shampoita ja muita hygieniatarvikkeita ja lasten leluja. Osallistujia talkoissa on muutama kymmenen.

Fila Helsinki on lähtenyt mukaan pakolaistalkoisiin asettamalla syksyllä maahanmuuttajatyön koordinaattoriksi Tiina Liimataisen.

– Seurakunnan jäsenistä useat ovat kantaneet sydämessään paloa auttaa pakolaisia. Tämä on käynyt ilmi muun muassa sosiaalisessa mediassa käydyssä keskustelussa. Naisten brunssin yhteyteen järjestetyt lahjatalkoot on ensimmäinen konkreettinen asia, jonka teemme, Liimatainen kertoo.

Lahjakeräys tuotti yhteensä noin 170 pakettia Punavuoden vastaanottokeskuksen naisille ja lapsille. Vastaanottokeskuksen sosiaaliohjaaja Maria Stenius iloitsee lahjoituksesta.

– Saimme lahjoituksia myös muualta, joten voimme nyt jakaa jouluna kaikille asiakkaille lahjan.

Stenius kertoo, että tänä vuonna ihmisiltä on tullut paljon tarjouksia auttaa, mikä on myönteinen yllätys.

– Asiakkaita on esimerkiksi haluttu kutsua kylään tai viedä erilaisiin tapahtumiin. Olen ollut täällä töissä viisi vuotta. Meillä on aina ollut vapaaehtoistyöntekijöitä, mutta nyt ovat lähiseurakunnatkin aktivoituneet.

Stenius rohkaisee esittämään yhteistyötarjouksia jatkossakin.

– Ideoita saa ehdottaa. Yhdessä sitten katsomme, mitä voimme tehdä.


Niina Tuovinen

Lue koko uutinen 29.12. ilmestyvästä Ristin Voiton numerosta 53/2015.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja