Fifteenin isoskoulutukset taas täynnä

Anssi Tiittanen 

(20.3.2023) IK-opiston järjestämien Fifteen-leirien isoset eli piispat saavat koulutuksen tehtäväänsä keväisin. Koulutukset ovat olleet jo vuosien ajan täynnä, koska leireille nuoriksi ohjaajiksi haluavia riittää. 

– On samanaikaisesti ikävä ja ihana ongelma, että kaikki halukkaat eivät edes mahdu mukaan koulutukseen, kouluttaja Elli ”Tiltu” Uusikylä kertoo. 

Piispoja tarvitaan noin 30 jokaista leiriä kohti. Jatkumon takaamiseksi osan porukasta on oltava jo aiemmin leireillä olleita piispoja.  

Mukaan kesän kahdelle leirille tarvitaan noin 60 piispaa. Kesän 70 piispakokelaasta muutama jää siis odottamaan vuoroaan. 

– Lähtökohta on, että seuraavana kesänä leirille pääsee automaattisesti, jos koulutuksen jälkeisenä kesänä ei mahtunut mukaan. 

Konkari Uusikylä, 25, oli itse piispana kaikkiaan kahdeksan kertaa. 

– Kyllä siinä tosiaan kesä jos toinenkin vierähti. 

Piispaksi tulevan fifteen-seniorin täytyy olla vähintään kaksi vuotta leiriläisiä vanhempi, siis 17-vuotias. Nuoren elämässä pari vuotta on pitkä aika, ja leirillä ollaan jo eri tunnelmissa kuin aikanaan itse leiriläisenä. 

– Kokemus leiristä syvenee. Opetukset kuulee uudelleen, ja esiin nousee uusia asioita. 

Piispakoulutus on tänä vuonna IK-opistolla maaliskuun lopulla. 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa