Fidan johtoon uusia nimiä

Fidan toimisto sijaitsee Tulppatiellä Helsingissä. (Fida)
Fidan toimisto sijaitsee Tulppatiellä Helsingissä. (Fida)

Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola on tyytyväinen. Vaikka järjestön johdosta on hiljattain lähtenyt kokeneita ammattilaisia, heidän tilalleen on saatu rekrytoitua pitkän linjan osaajia.

– Olen kiitollinen siitä, että löysimme nämä kutsumustietoiset huippuammattilaiset, Hakola kertoo.

 

Elokuussa Itä-Afrikan, Lähi-idän ja Keski-Aasian aluejohtajana aloitti aiemmin kehitysyhteistyön ohjelmapäällikkönä toiminut Anne Haverinen. Alueen edellinen johtaja Daniel Lepojärvi siirtyi Kanadan Helluntaikirkon avustusjärjestö Erdoon.

 

Anne Haverinen on työskennellyt Fidassa 12 vuotta. Niistä puolet hän vietti miehensä Jounin kanssa kehitysyhteistyössä Jordaniassa. Haverinen työskenteli välissä myös Suomen Pipliaseurassa. Muutama vuosi sitten hän palasi Fidaan. Nyt edessä on laaja työkenttä.

 

– Edeltäjäni ovat tehneet hyvää työtä: kumppanuutta, tiimityötä ja rakenteita on kehitetty määrätietoisesti, Anne Haverinen sanoo.

 

– Omalta osaltani pyrin edistämään jokaisen työntekijän kutsumuksen ja parhaan potentiaalin toteutumista sekä kotimaan seurakuntien lähetysnäyn toteutumista.

Anne Haverinen mainitsee akuuttina haasteena koronapandemian, jonka seurauksena hän ja muu Fidan aluejohto toimii nyt Suomesta käsin.

 

– Tarvitsemme luovuutta, jotta voimme tukea maita koronasta toipumisessa. Uudistuvuus on vähintään yhtä tärkeää tämän päivän lähetystyössä, jotta teemme oikeita asioita oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan. Tärkeimpänä näen kumppanuuden vaalimisen alueen kirkkojen kanssa.

 

 

Kehitysyhteistyön ohjelmapäällikön tehtävään, luotsaamaan 16 maassa toimivan ohjelman suunnittelua ja raportointia, astui Maikki Kuittinen. Aiemmin 13 vuotta Fidassa työskennellyt Kuittinen ehti välissä olla seitsemän vuotta muualla.

 

– Oli kiva tulla takaisin! Fida on kehittynyt organisaationa ja terävöittänyt missiotaan, väki on motivoitunutta ja innostunutta. On hienoa kuulua porukkaan, Kuittinen sanoo.

 

Fidan hallintojohtajan Soili Hyvösen jäädessä opintovapaalle on hallintojohtajan sijaisena aloittanut Anna Eronen. Hän on työskennellyt Fidassa 11 vuotta raportoinnin ja talouden tehtävissä.

 

 

Myös Fidan varainhankintapäällikkö on vaihtunut. Elina Kangas aloitti tehtävässä Maija Granlundin lähdettyä muihin töihin. Elina on pari vuotta luotsannut Eväät elämään -kampanjaa. Aiemmin hän toimi muun muassa Open Doorsin viestinnän johdossa.

 

– Tartun tehtävään innostuneena. On inspiroivaa päästä käyttämään luovuutta maailman vähäosaisten hyväksi. Olen kiitollinen, että saan tehdä merkityksellistä työtä, johon koen kutsumusta ja johdatusta, Kangas kertoo.

 

Fida secondhand -myymälöiden uutena markkinointipäällikkönä on aloittanut Anna Pesu, joka on toiminut aiemmin markkinoinnin ja hallinnon alalla.

 

– Työnkuvani on monipuolinen, ja on mukava päästä kehittämään ketjua yhdessä johdon ja koko myymälähenkilöstön kanssa, Pesu kertoo.

 

 

Kirsi Koski-Kujala
37/2020

Uutiset

Syrjäytyneiden auttaja ajautui itse huumekauppiaaksi.


Helluntaiseurakuntien päihdekuntoutusj...
KolumniMuutin 1990-luvun lopussa lähetystyöhön Nepaliin. Siellä sain katsella seurakuntaelämää uudesta vinkkelistä ja oppia uusia näkökulmia. Useiden seurakuntien yhteyteen oli rakennettu vanhu...
PääkirjoitusKoronapandemian osalta viranomaiset seuraavat erityisellä huolella tartuttavuuslukua. Se kertoo, kuinka monta ihmistä yksi tartunnan saanut keskimäärin tartuttaa. Kun tartuttavuusluku on yli yhden...
UutisetÅbo Akademin Vanhan testamentin eksegetiikan ja judaistiikan professori Antti Laatolla on syytä hymyyn. Miehen jo vuonna 2012 aloittaman viisiosaisen Vanhan testamentin selitysraamatun k...
UutisetAika on Facebook-ryhmän syntyä ja aika kuolla. Aika on liittyä ja aika lähteä. Aika on olla vaiti ja aika moderoida.
”Virtuaaliyhteisöt” herättivät vuosituhannen alussa sekä pelkoja että...
UutisetYhdysvalloissa kristilliset tutkimuslaitokset pyrkivät pysymään ajan tasalla koronapandemian vaikutuksista kristillisiin seurakuntiin. Yhteiskunnallinen tilanne on erilainen kuin Suomessa, mutta o...
UutisetYli puolet amerikkalaisista aikuisista ja jopa 30 prosenttia maan evankelisista kristityistä ajattelee, että Jeesus ei ole Jumala, vaan lähinnä suuri opettaja. Tieto selviää tuoreesta State of The...
Uutiset
Kriisiparit ovat usein kokeilleet jo kaiken, Hanna Ranssi-Matikainen kuvailee.

Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtajan Hanna Ranssi-Matikaisen muka...
UutisetFidan toiminnanjohtaja Harri Hakola on tyytyväinen. Vaikka järjestön johdosta on hiljattain lähtenyt kokeneita ammattilaisia, heidän tilalleen on saatu rekrytoitua pitkän linjan osaajia...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan