Fida evakuoi työntekijänsä Etiopiasta - "Ei tullut yllätyksenä"

Tigrayn alueen konflikti on saanut aikuisia ja lapsia pakenemaan sieltä. Nyt levottomuuksien odotetaan laajenevan muuallekin. (RudiErnst/Shutterstock.com)
Tigrayn alueen konflikti on saanut aikuisia ja lapsia pakenemaan sieltä. Nyt levottomuuksien odotetaan laajenevan muuallekin. (RudiErnst/Shutterstock.com)
Helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida päätti marraskuun alussa evakuoida Etiopiasta neljä suomalaista työntekijäänsä perheineen.

Evakuointi tehtiin varotoimena, sillä maan pohjoisosassa riehuvat aseelliset yhteenotot uhkaavat laajeta kohti pääkaupunki Addis Abebaa. Fidan työntekijät saapuivat Suomeen 9. marraskuuta. 

– Evakuointi ei tullut yllätyksenä, sillä konflikti massa on jatkunut jo pitkään, Fidan itäisen Afrikan lähetystyön aluepäällikkö Ari Joensuu kommentoi Fidan tiedotteessa. 

– Ulkoministeriö kehottaa poistumaan välittömästi maasta, ja myös muut järjestöt ovat aloittaneet työntekijöidensä evakuoinnin. 

Joensuu kertoo, että päätös työntekijöiden maasta poistumisesta tehtiin yhteisymmärryksessä lähettävien kotiseurakuntien, Fidan turvallisuusorganisaation, paikallisten yhteistyötahojen johtajien, lähettilasten koulun edustajien sekä lähettien itsensä kanssa. 

Pitkittyneiden levottomuuksien pesäke on pohjoisessa Tigrayn alueella, jonne Fida alkoi kanavoida humanitaarista apua tämän vuoden tammikuussa. Alueelle on voitu toimittaa 50 000 euron edestä hätäapua, jota on saanut noin 500 haavoittuvassa asemassa olevaa perhettä. Perheille on jaettu ruokaa ja välttämättömiä hygieniatarvikkeita.

 Puheenaihe
46/2021

PuheenaiheViime vuosina Hongkongissa koetuissa mielenosoituksissa on ollut mielenkiintoinen kristillinen vivahde. Manner-Kiinan tiukkenevia säädöksiä vastustavissa protesteissa on muun muassa laulettu hengellis...
PuheenaiheUnkarin hallitus ja sen pääministeri Viktor Orbán ovat olleet eurooppalaisten valtamedioiden ja johtavien poliitikkojen hampaissa jo useamman vuoden. Unkaria on syytetty niin oikeus...
PuheenaiheTapio Puolimatka kävelee Jyväskylän yliopiston kampuksella ja seuraa normaalikoulun oppilaiden iloista menoa urheilukentällä. Tämä on sama paikka, jonne Uno Cygnaeuksen johdolla per...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan