Farsinkieliset kohtasivat leirillä

Abbas Heidari ja Viveka Erlund nauttivat iranilaista ashreshteo-keittoa. (Eero Ketola)
Abbas Heidari ja Viveka Erlund nauttivat iranilaista ashreshteo-keittoa. (Eero Ketola)

Salon Perttelin Juvankoskella 17.–18. heinäkuuta järjestetylle farsinkielisten leirille saapui yli 70 osallistujaa Malmin Saalem-seurakunnan sekä Turun ja Salon helluntaiseurakuntien työn piiristä.

Abbas Heidari, Malmin Saalem-seurakunnan farsinkielisen työn vastuuhenkilö, istui leirin aikana usein iranilaisten ympäröimänä. Leiriläisillä näytti riittävän kysymyksiä lähes loputtomasti.

– Leirillä on tärkeää kuunnella ja keskustella. Raamatun opetuksen jälkeen monille jää vielä paljon kysyttävää siitä, miten voi tulla uskoon ja mitä se merkitsee, Heidari kuvaa.

Hän on ollut järjestämässä jo kuusi farsinkielisten kesäleiriä. Leirit ovat aina olleet hyvin suosittuja. Useilla iranilaisilla ei ole sukulaisia tai perhettä Suomessa. Toiset ovat odottaneet oleskelulupaa lähes kuusi vuotta. Leirillä he saavat ystävystyä, keskustella omalla äidinkielellään ja syödä hyvää iranilaista ruokaa.

Teini-ikäiselle Asalille leiri oli ensimmäinen.

– Sain heti kolme uutta ystävää. Uskomme kaikki Jeesukseen. Tuntuu ihanalta. Raamatun opetukset olivat mielenkiintoisia.

Useissa seurakunnissa farsinkielinen työ on virinnyt uudelleen.

 

Eero Ketola




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja