Evankeliumipäivä rohkaisi ja varusti Lapissa

Päivän järjesti Sodankylän helluntaiseurakunta yhdessä Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelujen kanssa. (Leif Flink)
Päivän järjesti Sodankylän helluntaiseurakunta yhdessä Helluntaikirkon Hyvä Sanoma -palvelujen kanssa. (Leif Flink)

Anna-Maija Kalliokoski 

(28.2.2023) Sodankylän Evankeliumipäivään kokoontui 11. helmikuuta kahdeksasta Lapin alueen seurakunnasta kuutisenkymmentä osallistujaa, joista suurin osa oli vapaaehtoistoimijoita. 

Lapsityön mahdollisuuksista kertoi Sodankylän Vapaaseurakunnan lapsi- ja nuorisotyöntekijä Satu Kettunen ja nuorisotyöstä nuorisotyöntekijä Sami Kauppinen Rovaniemeltä. 

Paneelikeskustelua Minä viidentenä evankeliumina johti Hyvä Sanoma -palvelujen yhteysevankelista Leif Flink. Paneeliin hän kutsui niitä, jotka ovat pitkään kertoneet ilosanomaa arjessaan. Keskustelussa kysyttiin Raamatun (Matt. 5:14–16) pohjalta, kuinka voimme elää niin, että elämäntapamme olisi osa evankeliumia, ja miten minä, yhtenä seurakunnan jäsenenä, voin osallistua evankeliumin eteenpäin viemiseen. 

Panelistit kertoivat koskettavasti ja herättävästi esimerkkejä evankeliumin viemisestä arjessa, kuten työpaikoilla sekä suvun, perheen ja koulumaailmankin keskellä. 

Pastori Janne Kehusmaa Kemijärveltä puhui lopuksi identiteetistä Jumalan valtakunnan työssä. 

Leif Flink totesi päivän olleen todellinen rohkaisu Lapin seurakunnille. 

– Palaute oli hyvää, ja onnistunut päivä poiki jatkoa: suunnitteilla on kesätapahtumia, erityisesti lapsille ja nuorille. 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita