Evankelistat rukoilivat – kuolleeksi julistettu heräsi henkiin

Raamatun kuolleistaherättämisihmeitä muistuttava tapahtumasarja synnytti herätyksen saavuttamattoman kaakkoisaasialaisen kansanryhmän keskuudessa.

Yhdysvaltalaisen Etelän baptistit -yhteisön lähetystyöntekijöiden työn kautta kristityksi kääntynyt kaakkoisaasialainen mies alkoi tovereineen evankelioida eräässä syrjäisessä kylässä, jossa ei koskaan aiemmin ollut julistettu evankeliumia. Kyläläiset vakuuttuivat sanomasta sen verran, että toivat epäjumalanpalvelukseen liittyvät amulettinsa ja muut esineet poltettavaksi.

Pian tämän jälkeen kylän johtaja löydettiin kuolleena. Kyläläiset uskoivat, että päällikön kuolema johtui siitä, että he olivat suututtaneet henget luopumalla rituaalivälineistään.

Kun kylää evankelioineet kristityt kuulivat asiasta, he menivät kuolleen kotiin ilmaisemaan surunvalittelunsa. Päällikön ruumiin äärellä he alkoivat rukoilla, että Jumala osoittaisi armonsa, kunniansa ja rakkautensa kyläläisiä kohtaan. Rukouksen aikana kuollut päällikkö yskähti yllättäen. Kaikki paikalla olevat hiljenivät. Sitten päällikkö yskähti toisen kerran ja alkoi hengittää.

Tapahtuman seurauksena monet kyläläiset päättivät lopullisesti kääntyä Jeesuksen puoleen.

Tapauksesta kertoi Etelän baptistien lähetysyhteisjärjestön IMB:n johtaja David Platt liikkeen johtoryhmän tapaamisessa vastikään. Baptist Pressin uutisessa Platt toteaa, että hän ei ole täysin varma, oliko mies todella kuollut, mutta hänen mukaansa tapaus joka tapauksessa kertoo siitä hyvästä hedelmästä, jota evankeliumin julistaminen  ”raamatullisella selkeydellä, tarkasti ja johdonmukaisesti” synnyttää.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja