Evankelistapäivillä Seinäjoella korostettiin yhteyttä, ja evankelistat tulivat itse kohdatuiksi

Rakkauden tähden - evankelistojen yhteyspäivät 2023 järjestettiin Seinäjoen helluntaiseurakunnassa.
Rakkauden tähden - evankelistojen yhteyspäivät 2023 järjestettiin Seinäjoen helluntaiseurakunnassa.

Veera Hug  | 27.8.2023

Vuotuiset yhteiskristilliset Evankelistapäivät järjestettiin Seinäjoella 17.–19. elokuuta. Tapahtuma kokosi arviolta 200 evankelistaa, ja sitä isännöivät Seinäjoen helluntaiseurakunta, vapaaseurakunta ja Kansanlähetys. 

Helluntaiseurakunnan johtava pastori Markku Tuppurainen iloitsi Evankelistapäivien monipuolisesta kristittyjen yhteyttä korostavasta annista. Yhteys näkyi myös käytännössä: iltatilaisuudet olivat vuoroin eri seurakuntien tiloissa. 

Muun muassa Romaniassa toimiva kanadalaislähetti Kevin Weigelt opetti käytännönläheisesti. 

– Opetuslapsi on henkilö, joka yrittää rakastaa Jeesusta ja noudattaa hänen käskyjään sekä auttaa muita tekemään samaa. 

Weigelt korosti myös Jeesuksen käskyjen, käytäntöjen ja traditioiden eroa ja haastoi kuulijoita pohtimaan omaa suhdettaan Jeesuksen käskyihin. 

Uuden Testamentin käskyt Weigelt jakoi seitsemään ryhmään, joissa muistutetaan muun muassa Pyhän Hengen vastaanottamisesta, kasteesta, ehtoollisesta ja kaikkien rakastamisesta. 

Opetusten lisäksi laaja kanavatarjonta antoi mahdollisuuden syventyä eri evankelioinnin osa-alueisiin. Tärkeä osa ohjelmaa oli myös osallistujille tarjottu sielunhoidollinen varustamisklinikka, jossa usein antajan paikalla palvelevat evankelistat tulivat itse kohdatuiksi.

 

 Lukijalta
35/2023

LukijaltaApostoli Paavali ei tahtonut pitää Roomassa asuvia veljiä tietämättöminä ”tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus – hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisäll...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan