Evankelinen kristillisyys kasvaa Ranskassa

RANSKAN evankelisten seurakuntien lukumäärä kasvoi viime vuonna noin 35:llä, kertoo Ranskan evankelisten kristittyjen neuvosto (CNEF) raportissaan. Asiasta uutisoi Evangelical Focus -verkkosivusto.

Kaikkiaan neuvoston jäsenyhteisöihin kuuluvia seurakuntia on nyt noin 2 200. Neuvoston piirissä on valtaosa maan evankelisista yhteisöistä.

CNEFin seurakunnanistutuskomitean johtajan Daniel Liechtin mukaan Ranskan evankelisten kristittyjen määrällinen kasvu on ollut vakaata jo parikymmentä vuotta.

– Viimeisten kahden vuoden aikana kasvuvauhti on jopa voimistunut hieman entisestään, Liechti kertoo La Croix -lehdessä.

Raportin mukaan Ranskassa on noin 650 000 evankeliseksi luokiteltavaa kristittyä, mikä on noin prosentti koko väestöstä.

Muut
5/2017

MuutJos pitäisi mainita teos, joka on Raamatun ohella opettanut minulle eniten Jumalasta, se olisi varmaankin C. S. Lewisin lastenromaani Velho ja leijona.

Luin kirjan ensimmäistä kertaa ala-asteel...
MuutUskonpuhdistajat korostivat Jumalan ehdotonta valtaa valita, kenelle hän osoittaa pelastavan armonsa. Ajatus ennaltamäärämisestä voi kuitenkin tehdä Jumalan rakkauden ymmärtämisen vaikeaksi.
MuutInger Dahl saa itsekin voimaa rukoillessaan toisten puolesta (Kotimaa 3/17).

Olen mukana järjestössä, joka tukee vankilasta vapautuvia naisia takaisin normaaliin elämään. Tarjoamme heille uuden...
MuutVapaaehtoistyö on lahjan antamista. Se tuo auttajille hyvän mielen ja avartaa maailmankuvaa. Onko lähelläsi ihmisiä, joiden kanssa voisit kulkea pienen matkan
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan