Evankelinen Allianssi tarttui turvapaikkatutkintaan: "Seurakuntien jäsenten oikeuksia poljetaan karkealla tavalla"

Suomen Evankelinen Allianssi on julkaissut vetoomuksen, jossa se kyseenalaistaa oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen ja ulkomaalaislain noudattamisen Suomessa joidenkin hakijoiden turvapaikkaprosesseissa.

 

SEAn havaintojen mukaan monissa kielteisissä turvapaikkapäätöksissä ei ole esimerkiksi huomioitu uskon osoittavia todistajanlausuntoja. Kristillisten yhteisöjen johtajat eivät ole kelvanneet viranomaisille asiantuntijoiksi arvioimaan turvapaikanhakijan kääntymyksen aitoutta. Sen sijaan ”kristillisen uskon aitoudesta tekevät päätöksiä henkilöt, joilla ei ole välttämättä itsellään perustietoja kristinuskosta tai yleistä uskontojen tuntemusta”, SEA huomauttaa.

 

Tammikuun alussa julkaistussa vetoomuksessa SEA nostaa esille sen, että kirkkojen johtajat ilmaisivat jo vuoden 2019 kesällä huolensa seurakuntiensa ”jäsenten oikeuksien polkemisesta karkealla tavalla”. Suomen Ekumeenisen Neuvoston vetoomuksen olivat allekirjoittaneet kaikkien kristillisten kirkkokuntien johtajat. Huolta ei SEAn vetoomuksen mukaan ole kuultu.

 

Suomen Evankelinen Allianssi on evankelisten kristittyjen yhteysfoorumi, joka edustaa noin 200 000:ta suomalaista kristittyä. Myös Suomen Helluntaikirkko on SEAn jäsen.


Lue SEAn vetoomus kokonaan: 



40/201

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja