Eväät elämään vie apua Bangladeshiin

Pastori Probir Mondolin mukaan kehitysyhteistyö on avannut kirkkokunnalle yhteyden sulkeutuneiden yhteisöjen kanssa. (Arto Karvonen)
Pastori Probir Mondolin mukaan kehitysyhteistyö on avannut kirkkokunnalle yhteyden sulkeutuneiden yhteisöjen kanssa. (Arto Karvonen)

Milka Myllynen, RV 

(16.4.2023) Fidan Eväät elämään -kampanja tukee Bangladeshin helluntaiseurakuntia ja auttaa sen tyttöjä kasvamaan ilman pelkoa lapsiavioliitosta. Eväät elämään -keräys jalkautuu 1.–14. toukokuuta kaduille ja sosiaaliseen mediaan sekä Fida-myymälöihin. 

Kymmeniä Assemblies of God -helluntaiseurakuntia Länsi-Bangladeshissa johtava pastori Probir Mondol toimii myös helluntaikirkon sosiaalisen työn järjestön, Ashirbadin, hallituksessa. Hän sanoo lapsiavioliittojen koskettavan lähes kaikkia tyttöjä. Yli puolet naitetaan alle 18-vuotiaina, nuorimmat morsiamet ovat 11-vuotiaita. 

Fida ja Ashirbad toimivat 18 kylässä ennaltaehkäisten lapsiavioliittoja. Ashirbadin perustamissa kouluissa köyhien kylien lapset saavat perusopetusta maksutta. Fida tukee koulujen työpajoja, joissa lapset ja vanhemmat oppivat tärkeistä aiheista. 

– Ennen –– meillä oli vain kouluja, mutta Fidan tuella laajensimme toimintaamme koko yhteisöön. Sitä tarvitaan, jotta todellista muutosta voi tapahtua, Mondol sanoo ja kertoo yhteisöjen jo keskustelevan. 
– Ilman teitä tämä ei tapahtuisi. –– Alueella elettäisiin edelleen pimeydessä. Te autatte pelastamaan nuoria tyttöjä pimeydeltä. 

Lisätietoa: evaatelamaan.fi.




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja