Eväät elämään vie apua Bangladeshiin

Pastori Probir Mondolin mukaan kehitysyhteistyö on avannut kirkkokunnalle yhteyden sulkeutuneiden yhteisöjen kanssa. (Arto Karvonen)
Pastori Probir Mondolin mukaan kehitysyhteistyö on avannut kirkkokunnalle yhteyden sulkeutuneiden yhteisöjen kanssa. (Arto Karvonen)

Milka Myllynen, RV 

(16.4.2023) Fidan Eväät elämään -kampanja tukee Bangladeshin helluntaiseurakuntia ja auttaa sen tyttöjä kasvamaan ilman pelkoa lapsiavioliitosta. Eväät elämään -keräys jalkautuu 1.–14. toukokuuta kaduille ja sosiaaliseen mediaan sekä Fida-myymälöihin. 

Kymmeniä Assemblies of God -helluntaiseurakuntia Länsi-Bangladeshissa johtava pastori Probir Mondol toimii myös helluntaikirkon sosiaalisen työn järjestön, Ashirbadin, hallituksessa. Hän sanoo lapsiavioliittojen koskettavan lähes kaikkia tyttöjä. Yli puolet naitetaan alle 18-vuotiaina, nuorimmat morsiamet ovat 11-vuotiaita. 

Fida ja Ashirbad toimivat 18 kylässä ennaltaehkäisten lapsiavioliittoja. Ashirbadin perustamissa kouluissa köyhien kylien lapset saavat perusopetusta maksutta. Fida tukee koulujen työpajoja, joissa lapset ja vanhemmat oppivat tärkeistä aiheista. 

– Ennen –– meillä oli vain kouluja, mutta Fidan tuella laajensimme toimintaamme koko yhteisöön. Sitä tarvitaan, jotta todellista muutosta voi tapahtua, Mondol sanoo ja kertoo yhteisöjen jo keskustelevan. 
– Ilman teitä tämä ei tapahtuisi. –– Alueella elettäisiin edelleen pimeydessä. Te autatte pelastamaan nuoria tyttöjä pimeydeltä. 

Lisätietoa: evaatelamaan.fi.
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa