Torstai 6. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Ylermi, Frej, Frejvid, Freja

Eväät elämään ei säikähdä poikkeusoloja – keväällä voi auttaa verkon kautta, lipaskeräys toteutuu elokuussa

Helluntaiseurakunnat ovat Eväät elämään -kampanjan kautta edelleen vahvasti mukana välittämässä toivoa kaukaisille lähimmäisille. (Hannu Happonen)
Helluntaiseurakunnat ovat Eväät elämään -kampanjan kautta edelleen vahvasti mukana välittämässä toivoa kaukaisille lähimmäisille. (Hannu Happonen)

Tämän vuoden Eväät elämään -kampanja auttaa ugandalaisia pakolaislapsia Bidibidin pakolaisalueella. Bidibidin yli 200 000 asukkaasta valtaosa on naisia ja lapsia, jotka ovat kokeneet sodan kauhut: he ovat menettäneet perheenjäseniä, omaisuuden ja kodin.

Kampanjan viesti on, että sodan kauhut on mahdollista lennättää pois – yhdessä voimme olla tukemassa lasten toipumista. Mukana kampanjaviestiä jakamassa on joukko tunnettuja urheilijoita, kuten tanssija-koreografi Minna Tervamäki, pikaluistelija Mika Poutala ja nyrkkeilijä Niklas Räsänen.

Kampanja lanseerataan 3. toukokuuta, jolloin julkaistaan Suomen kansallisbaletin entisen tähtitanssijan Minna Tervamäen kanssa toteutettu teos Näetkö?. Uskallammeko me nähdä ugandalaisten lähimmäistemme kivun? Toivomme monien jakavan tämän videon ja kysyvän tuon kysymyksen ystäviltään.

 

Toukokuun aikana sosiaalinen media täyttyy rohkeista urheilusuorituksista: urheilijat lankuttavat omilla sosiaalisen median kanavillaan ja yhteistyöyritykset lahjoittavat varoja lankutettujen minuuttien mukaan. Samalla tietoisuus Bidibidin lasten tilanteesta leviää laajemmalle.

Haasteeseen voi tarttua kuka tahansa, lankuttamalla ja haastamalla ystävät lahjoittamaan. Leikkimieliseen tempaukseen voi osallistua vaikkapa pastori- tai nuorisotiimin voimin.

Tiistaina 11. toukokuuta on koko Suomen yhteinen virtuaalinen Eväät elämään -tapahtuma. Mukana on Ugandan lähettejä, valokuvaaja Hannu Happonen, pop-kanteletar Ida Elina sekä videoita maailmalta. Tapahtumaan voi osallistua Fidan Facebook-sivun, YouTube-kanavan tai UskoTV:n kautta.

 

Seurakuntien toteuttamat lipaskeräysviikot järjestetään 16.–29.8. pandemiatilanteen vuoksi. Kampanjan koordinaattori Milka Myllynen on kiitollinen, että mukana on jälleen monta seurakuntaa. Joukkoon kuitenkin mahtuu vielä.

– Tempauksien toteuttaminen turvallisesti on mahdollista. Vain mielikuvitus on rajana. Peräkonttikirppis tai auton ikkunoiden pesu ovat hyviä vaihtoehtoja. Lisäksi osoitteessa oma.fida.info voi perustaa virtuaalisen keräyslippaan.

Ugandan pakolaislasten rikkinäisten unelmien jälleenrakentaminen on pitkäjänteistä työtä, mutta se voi alkaa yhteisvoimin. Kampanjaan voi tulla mukaan osoitteessa 

 

Milka MyllynenUUTISET