Etiopiassa iloitaan uudesta kirkkorakennuksesta

Kirkon vihkiäisissä suomalainen talkooporukka palkittiin pokaalein. Kuvassa osa ryhmästä. Kuva: Heikki Kumpulaisen arkisto
Kirkon vihkiäisissä suomalainen talkooporukka palkittiin pokaalein. Kuvassa osa ryhmästä. Kuva: Heikki Kumpulaisen arkisto
Suomalaisia kiiteltiin vuolaasti, kun yli 500-jäsenisen etiopialaisseurakunnan uusi kirkkorakennus vihittiin käyttöön helmikuussa maan keskiosissa sijaitsevan Awasan kaupungin kupeessa, Gimben esikaupunkialueella.

Juhlaa viettänyt seurakunta on osa Guenet-helluntailiikettä, joka on toinen Suomen helluntaiseurakuntien kumppaniyhteisöistä Etiopiassa. Liike on saanut alkunsa suomalaisten työn kautta 1950-luvulla ja uuden kirkkorakennuksen saanut seurakunta 1960-luvun lopulla.

Rakennushanke lähti käyntiin maaliskuussa 2012. Yhteys Suomeen syntyi, kun useisiin rakennusprojekteihin Etiopiassa osallistunut Heikki Kumpulainen vieraili seurakunnassa.

Elokuussa 2013 Kumpulaisen luotsaama suomalaistiimi aloitti työt tontilla, ja viiden matkan aikana työtä tehtiin yhteensä yhdeksän kuukautta. Joka kerta mukana töissä oli myös paikallisia. Muun ajan työt olivat pysähdyksissä.

Rakennuksen pinta-ala on yhteensä 490 neliömetriä.

– Tämä rakennus on ihmeitten sarja. Paikalliset köyhät ihmiset pusersivat paljon rahaa ja tekivät paljon työtä kirkkonsa eteen. Suomesta löytyi sponsoreita ja vapaaehtoisia ammattimiehiä. Yhteensä meitä suomalaisia on ollut viisitoista, suurin osa eläkeläisiä, Kumpulainen kertoo.

Ilmajokinen Juhani Pakkala oli mukana kolmella reissulla.

– Se, että on saanut olla avuksi etiopialaisille veljille ja sisarille, tuottaa mielihyvän, joka koskettaa sieluani ja mieltäni todella syvästi.


Heikki Salmela


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja