Ennenkuulumatonta yhteistyötä – Aikamedialta ja Perussanomalta yhteinen kirjojen tuotekuvasto

Kirja on monille se oikea väline halutun lukukokemuksensaavuttamiseen. Tuotekuvasto tarjoaa niitä runsaasti. (Bethany Laird / Unsplash)
Kirja on monille se oikea väline halutun lukukokemuksensaavuttamiseen. Tuotekuvasto tarjoaa niitä runsaasti. (Bethany Laird / Unsplash)

Kristillinen kirjallisuus on jo vuosia ollut Suomessa suurissa vaikeuksissa. Kirjojen menekki on laskenut voimakkaasti, kun ihmiset lukevat vähemmän ja ruudut ovat tulleet kirjojen tilalle. Moni kristillinen kustantaja ja kirjakauppa on joutunut lopettamaan toimintansa. Koronapandemiakaan ei ole juuri muuttanut kehitystä, vaikka pieniä valonpilkahduksia onkin sen aikana kustannustoiminnassa nähty.

Perussanoman toimitusjohtaja Jouni Lallukka ja Aikamedian vt. toimitusjohtaja Jari Vieltojärvi sekä molempien hallituksen jäseniä pohtivat viime vuonna kristillisen kirjallisuuden tulevaisuutta. Sen myötä lähdettiin etsimään yhteistyöalueita, joista nyt on konkretisoitumassa kristillisten kirjojen yhteiskuvasto. Se ilmestyy lähiviikkoina.

 

Lallukan mukaan yhteistyöllä pyritään Raamatun sanan ja kristillisen kirjallisuuden aseman vahvistamiseen.

– Halusimme myös tuoda lukijoiden ulottuville poikkeuksellisen laajan tarjoaman kristillistä kirjallisuutta yhden kuvaston kansien sisällä.

Vaikka joku voi ihmetellä yhteistyötä näin eritaustaisten yhtiöiden välillä, toimitusjohtajat ovat tyytyväisiä kehitykseen. Vieltojärvi iloitsee, että nyt voidaan täydentää yhdessä asiakkaille tarjottavaa valikoimaa, sillä yksin kumpikaan ei pysty tuottamaan määräänsä enempää nimikkeitä.

– Meillä on niin pitkälle samansuuntaiset arvot ja sisältöjen ”ydinsanoma”, että toivottavasti asiakkaat näkevät tämän positiivisena asiana.

Yhteistä tuotekuvastoa suunniteltaessa molemmat yllättyivät iloisesti siitäkin, että yhtiöiden valikoima täydentää niin hyvin toisiaan.

 

Yritysjohtajien mukaan yhteistyössä on kyse myös eloonjäämistaistelusta.

– Kirjan elinkaari on huomattavasti lyhentynyt ja painosmäärät harkitaan tarkkaan. Kerralla ei oteta suuria painoksia. Asiakkaidemme aktiivisuus on avainasemassa kustannustoiminnan tulevaisuuden tekijänä.

Molemmat uskovat silti vahvasti, ettei kristillinen kirja tule katoamaan. Tilanne voi vielä pahentua, mutta jossain vaiheessa helpottaa.

– Luotettavan tiedon merkitys kaiken valetiedon keskellä kasvaa, ja kirjallisuus on luotettavuudeltaan aivan eri luokkaa kuin somepäivitykset, miettii Lallukka.

– Lisäksi usein muodista pois mennyt ilmiö, kuten LP-levyt, palaavat tietyn ajan jälkeen uudestaan muotiin.

Yhteinen kesäkuvasto saavuttaa lukijat kesän aikana muun muassa Perussanoman ja Aikamedian lehtien liitteenä.

 

Petri Mäkilä
20/2021

KolumniSuomesta on yllättäen tullut kolkka, jossa etsitään ratkaisua maailmanlaajuisesti kiinnostavaan kysymykseen: missä menevät sananvapauden rajat?
Suomalaisen on vaikeaa kuvitella elämää ilman s...
KolumniYksi seurakunnan kohtaamista haasteista nykypäivänä on urbanisaatio eli kaupungistuminen. Urbaani on erilaisuutta tiheässä. Kaupungit ovat paikkoja, joihin pakkautuu paljon erilaisuutta. Ne ovat k...
PääkirjoitusKirkkovuoden pyhistä juuri helluntai on se, joka aiheuttaa usein kahdenlaisia tuntoja. Toisaalta sen sanoma innostaa ja rohkaisee, mutta samalla se ikään kuin pakottaa kohtaamaan hengelliset ”puut...
73-vuotias Pauli Karppinen vastaa haastattelupyyntööni heti myöntävästi, sillä hän haluaa olla aina valmis vastaamaan jokaiselle, joka kysyy, mihin hänen toivonsa perustuu. Juuri siitä t...
Meidän tulee kunnioittaa ja arvostaa Henkeä Jumalana, sillä hän ei ole vain kokemus Jumalasta vaan Jumala itse.
Moni muistaa herkän ja persoonallisen evankelista Kaino Pitkäsen, joka kierteli saarnamatkoilla Suomessa. Hän iloitsi kutsumustyöstään, mutta itki perheensä onnettomuutta.
UutisetKokoontumisrajoituksista huolimatta kesäleirejä suunnitellaan seurakunnissa täyttä vauhtia, sillä on helpompaa perua leiri tilanteen mahdollisesti huonontuessa kuin suunnitella se nopeasti.
J...
ArviotHanna Kivisalo: Jonain päivänä ymmärrät. Enostone 2021. Sid. 111 s.


Hanna Kivisalon Sekunnit ja tunnit -tekstejä voidaan pitää jonkinlaisena nykyaikaisen kirjallisen tuotann...
NäkökulmaKristillisen kirjallisuuden tärkein tehtävä on sama kuin Kirjojen kirjan, Raamatun: tuoda meidät Kristuksen yhteyteen ja kasvattaa hänen kaltaisuuteensa.
Hyvä hengellinen kirja avaa Raamatun...
UutisetKirkkojen menneisyyteen kuuluu syrjintää ja vainoja. Siihen sisältyy kuitenkin myös evankeliointia ja lähetystyötä. Mutta mikä onkaan naapurimaan herätyksen salaisuus?
Ennen pandemian alkua T...
UutisetBreaking Bad -näyttelijä Todd Terry kehottaa kristittyjä olemaan valveutuneita, kun Hollywoodin tarjonta ”pimenee yhä”.
Terryn mielestä uskovien ...
PikavisiittiKeski-Suomen helluntaiseurakuntien koulupastori Riikka "Riksu" Siltala tahtoisi olla nuorille se aikuinen, jollaista itse olisi tarvinnut nuorena.


Luonteeltani olen keskisuomalaist...
UutisetUsein ajatellaan, että Jumala ei kiinnosta nuoria. Saksalaisen Bild-lehden julkaisema tutkimus todistaa toisin.
Vaikka monien kirkkojen jäsenmäärä putoaa Saksassa, Insa-viraston johtaman t...
UutisetViime kesältä peruuntunutta Retro 70s–80s -tapahtumaa puuhataan jälleen, nyt uudistuneella ohjelmalla. Elokuun alussa 7.–8. päivänä järjestettävän ”entisten helluntainuorten festivaalin” lipunmyyn...
UutisetHelluntailainen Aikamedia ja Suomen Raamattuopiston säätiön omistama Perussanoma julkaisevat yhteisen kirjojen tuotekuvaston.
UutisetKansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ja Lähetyshiippakunnan dekaani Juhana Pohjola kertovat YouTubessa valmistautuvansa vuosien oikeusprosessiin. Molempia syytetään kii...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan