Elojuhlat Mertiörannassa – Sanaa saviastioissa

Malmin miehet -ryhmä lauloi juhlilla jykevästi. (Jouko Laaksonen)
Malmin miehet -ryhmä lauloi juhlilla jykevästi. (Jouko Laaksonen)

Valkoinen, osin jo harmaantunut juhlateltta kohosi kauniissa loppukesän maisemassa, taustanaan lähes tyyni Mertiöjärvi. Elojuhlat toteutuivat koronauhasta huolimatta Jämijärvellä toissa viikonloppuna. 

Monien osallistujien mukaan puitteet olivat kauniit ja onnistuneet, mutta hengellinen anti vielä monin verroin parempaa. 

 

Juhlilla puhuivat muun muassa Petri MielonenMika SärkkäHannu Puustelli ja Tuomas Vuorinen sekä Juha Ketola ja Pekka Sartola.  

Jumala antoi Sanansa saviastioihin, jotta tuo suuri voima olisi Jumalan, eikä näyttäisi tulevan ihmiseltä. Tilaisuuksissa kehotettiin pitämään Sanaa esillä arkielämän keskellä ja Raamattu näkyvällä paikalla kotona, niin että se läsnäolollaan pyytää meitä ammentamaan sieltä voimaa, elämää, puhdistusta ja myös ruumiin terveyttä. 

Uskova joutuu aina joskus tekemään myös pitkän matkan tutkiakseen itseänsä ja tekemään päätöksen paluusta Isän luo. On suurenmoista palata rakastavan Isän syliin ja saada anteeksi asiat, jotka painavat ja ovat taakoittaneet matkan varrella. 

 

Israel-juhlassa saatiin tietoa juutalaisen kansan hengellisestä ja myös poliittisesta tilanteesta. Jumala pitää huolen kansastaan, mutta voimme silti rukouksin ja siunauksin muistaa tuota kansaa. 

Musiikkijuhlassa kysyttiin, ”lojuuko elämämme viulu raakkina jossakin kellarissa romujen seassa”. Siellä rohkaistiin, että mestarin korjauksen ja virityksen jälkeen viulu voi soida uusin sävelin. 

Iltatilaisuuksissa muistutettiin uudestisyntymisen tärkeydestä sekä maallisen ja hengellisen kodin merkityksestä. Raamatun esimerkkinä esille tuotiin Lasaruksen, Martan ja Marian perhe siitä, miten elää uutta elämää Kristuksessa, olla lähellä Jeesusta ja palvella. 

 

Parhaimmillaan Jumalan sanaa kuulemassa yhdellä kertaa oli runsaat 300 henkilöä. Talkooväessä palveli noin 25 henkilöä. Kokemus oli pitkän kokoontumistauon jälkeen virvoittava ja uutta rohkeutta luova tulevien päivien matkalle. 

Monipuolinen musiikki tuki julistusta. Musiikissa kuultiin muun muassa Hymnos-kuoroa, Sela-ryhmää, Antti RiuttaskorpeaHenry HedmaniaPentti OikaristaKyösti ja Ritva NikkistäLasse Heimosta ja Malmin miehet -ryhmää. 

Jouko Laaksonen

 

Elojuhlien tilaisuuksia katsottavissa .

 




40/201

Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja