Lauantai 10. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Tero, Tryggve

Chosen-sarja lähestyy Jeesuksen elämää kiinnostavasti – sarjan toisen kauden esitykset alkoivat

Toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa seikkaillaan Jerusalemin kaduilla ja Jeesuskin on välillä hukassa opetuslapsilta. (Kuvakaappaus/angelstudios.com)
Toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa seikkaillaan Jerusalemin kaduilla ja Jeesuskin on välillä hukassa opetuslapsilta. (Kuvakaappaus/angelstudios.com)

Jeesuksen elämänvaiheisiin keskittyvästä tv-sarja Chosenista on alettu esittää toisen tuotantokauden jaksoja.

Toisen kauden kuvaaminen alkoi Yhdysvaltain Utahissa viime syyskuussa, ja suoratoistopalvelu VidAngel  julkaisi sen ensimmäisen jakson pääsiäisenä 4. huhtikuuta. Seuraavat seitsemän jaksoa on määrä julkaista tästä eteenpäin kerran viikossa.

Dallas Jenkinsin ohjaama ja tiimeineen käsikirjoittama Chosen on ensimmäinen moniosainen tv-sarja, jossa Jeesuksen elämää kuvataan totuttua inhimillisemmin hänen lähellään eläneiden silmin.

Sarjaa tehdään joukkorahoituksen varassa. Sen ensimmäinen tuotantokausi oli maailman suurin tähän asti joukkorahoitettu filmi. Toisen tuotantokauden kuluja nostivat pandemiavarotoimet, mutta kauden noin 10 miljoonan dollarin budjetti saatiin kokonaisuudessaan kasaan viime marraskuussa. Tällä hetkellä kerätään varoja sarjan kolmatta tuotantokautta varten.

Englanninkielinen Chosen edustaa myös vapaaehtoisten kääntäjien suurprojektia: ensimmäisen tuotantokauden jaksoja on käännetty tähän mennessä noin 70 kielelle. Myös toisen tuotantokauden kääntäminen on aloitettu eri puolilla maailmaa.

Chosen-sarjaa voi katsoa maksutta lataamalla sarjan nimellä kulkeva älypuhelinsovellus tai esimerkiksi nettiosoitteessa vidangel.com.UUTISET