Brittiviranomaisilta yllätyslausunto uskonnonvapauden puolesta

”Britannian virkamiehet rohkaisevat maata palauttamaan Kristus osaksi joulua – jopa työpaikoilla”, kirjoittaa Christianity Today. Uutinen on kristillisyyden kannalta poikkeuksellinen. Viime aikoina Britanniassa on nähty monia uskonnollisesti syrjiviä tapauksia ja jopa Englannin kirkon arkkipiispa on suominut julkisesti hallituksen heikkoa uskontolukutaitoa.

Joulukuun alussa kansallisen tasaarvo- ja ihmisoikeuskomission puhemies David Isaac  rohkaisi yllättäen kansaa pitämään esillä joulun kristillisiä juuria.

– Meillä on hyvin vahva uskonnollisen suvaitsevaisuuden ja sananvapauden perinne, ja kristillinen perintö on jotakin, josta me kaikki voimme olla ylpeitä, hän totesi.

Moni poliitikko, kuten pääministeri Theresa May, komppasi ajatusta.

– Me kaikki haluamme varmistaa, että ihmiset työpaikoillaan tuntevat voivansa puhua uskostaan ja melko vapaasti myös joulusta, hän totesi.

Hallitus julkisti myös raportin syrjinnän vastaisesta laista. Siinä työyhteisöjä muistutetaan uskontosuvaitsevaisuudesta. Raportti viittaa tapauksiin, joissa etenkin kristittyjä on syrjitty työpaikoilla väärin perustein. Esimerkiksi lastenhoitaja sai potkut vastattuaan kysymykseen homoseksuaalisuudesta ja lentoyhtiön lähtöselvitystyöntekijä ei saanut kantaa ristiriipusta.

Kristillisyyden puolestapuhujat kiittelevät myönteisiä uskonnonvapauslausuntoja mutta sanovat, että syrjinnän vastaista lakia tulisi korjata, jotta uskonnonvapaus toteutuisi aidosti työpaikoilla.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja