Brittihallinnolle moitteita uskontolukutaidon puutteesta

Britannian ministerit näkevät uskonnon ensisijaisesti ongelmana, väittää maan työväenpuolueen poliitikko ja entinen valtioneuvoston ministeri Stephen Timms.

Timms toteaa Christiantoday.comille, että Britannian hallituksen kielteinen asenne uskontoa kohtaan näkyy myös sen toiminnassa.

– Muutama kuukausi sitten he halusivat lähettää tarkkailijoita pyhäkouluihin katsomaan, mitä siellä tapahtuu – luultavasti siksi, että siellä saattaisi olla menossa pahoja asioita ja ihmisiä voitaisiin yllyttää tekoihin, joita heidän ei pitäisi tehdä. Tämä on järjetöntä.

Timmsin mielestä ministerien tulisi perehtyä asiaan paljon paremmin huomatakseen, että  uskonnot ovat paljon enemmän ”ratkaisun lähteitä ongelmiimme kuin ongelmia itsessään”.

Myös Englannin anglikaanikirkon arkkipiispa Justin Welby on moittinut maan hallinnon huonoa uskontolukutaitoa.

– He eivät pysty näkemään todellista eroa ääri-islamilaisen ryhmän –– ja konservatiivisen evankelisen joukon välillä, joka toimii Englannin kirkossa, arkkipiispa jyrähti.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja